Adăugat pe 21 iunie 2014 de Dragoș Asaftei in Review
 
 

Quick-test: Canon SX510, fotografii și secvențe video din Turnul Sfatului, Sibiu

Qucik-test : Canon SX510
Qucik-test : Canon SX510

În urmă cu două săptămâni am testat pentru câteva zile unul dintre cele mai accesibile aparate foto bridge de pe piață. Este vorba de Canon SX510. Are un zoom optic de 30x, senzor CMOS de 12.1 megapixeli, filmează full HD și are sistem wireless încorporat. Iar prețul lui în această perioadă este de 998 de lei, primind cadou și o tabletă Allview Viva Q7, care altfel ar costa încă 400 de lei.

Dar să vedem cum s-a descurcat. Am făcut un test rapid în Turnul Sfatului, un loc din care poți vedea tot Sibiul de la înălțime. Taxa de acces este de 2 lei, iar turnul poate fi vizitat până pe la 7-8 seara. Merită să urcați în el dacă treceți prin Sibiu. De fapt, nu trebuie să ratați urcarea în el.

Fotografiind din turn am testat astfel calitatea la zoom optic mare, sistemul de stabilizare, modul automat de filmare, dar și comportamentul în lumina puternică din timpul zilei. Rezultatele le veți putea vedea în continuare.

După acest test rapid concluziile sunt următoarele:

  • Stabilizatorul optic de imagine funcționează foarte bine și te ajută să filmezi la zoom optic 30x;
  • Calitatea fotografiilor este bună până la zoom 25x. Între 25x și 30x apar aberații cromatice mai pronunțate, mai ales dacă fotografiezi în lumină puternică;
  • Modurile manuale îți permit să controlezi mai bine aparatul;
  • Zoom-ul de la 1x la 30x se face destul de greu. E cam lent, dar nu te încurcă decât dacă ai nevoie să faci asta foarte repede;

Și acum să vedem fotografiile, iar apoi secvențele video pe care le-am filmat.

Canon SX510 se găsește la F64 la prețul de 980 de lei, primind cadou și o tabletă Allview Viva Q7



Îți trimitem săptămânal cele mai bune fotografii publicate pe BlogDeFotografie.ro

Dragoș Asaftei

 
Avatar of Dragoș Asaftei
Surprind de peste patru ani clipe prin fotografii și le asociez cu cuvinte creând povești. Am scris cărțile ”Primii 10 pași în fotografia digitală” și ”Primii 10 pași în fotografia de produs”, transpunând ideile esențiale într-un limbaj accesibil tuturor.