cat-menu » Review – Camera foto de pe LG G3
 
 

 
 


 
Am testat:
 

Review – Camera foto de pe LG G3

 
LG G3
LG G3
LG G3

 
De unde poate fi cumpărat
 

Cel mai mic preț: 2.699 de lei Verifică prețul la eMag
 
Calitatea imaginii
9.0


 
Funcții
8.0


 
Ergonomie
9.0


 
Raport preț-calitate
7.0


 
Nota noastră
8.3
8.3/10


Nota cititorilor
12 note

 

Util pentru


Majoritatea situațiilor, oferind rezultate bune și în condiții slabe de iluminare.

Mai puțin util pentru


Fotografia de acțiune


Camera foto de pe LG G3 este una dintre cele mai bune din momentul de față, comportându-se foarte bine atât în lumină naturală, puternică, dar și în lumină slabă, principalul avantaj al acesteia fiind sistemul de focalizare bazat pe unda laser.
Review adăugat pe 10 iulie 2014 de

 
Citește review-ul complet
 
 

Pe parcursul ultimelor zile am avut ocazia să testăm noul LG G3, unul dintre smartphone-urile de vârf din momentul de față de pe piață. Trecând rapid prin specificațiile tehnice observăm că telefonul vine cu un display de 5.5 inchi Quad HD, procesor quad-core de 2.5GHz2/3 GB memorie RAM, baterie de 3.000 mAh și Android 4.4.

Telefonul vine totodată cu mai multe funcții menite să îmbunătățească experiența utilizatorului cu acesta, printre care posibilitatea de împărțire a ecranului în două și rularea simultană a două ferestre cu aplicații sau smart notice care îți amintește, de exemplu, să suni persoanele cărora nu le-ai răspuns.

Trecând la camera foto a telefonului observăm că principalul avantaj al ei este dat de sistemul de focalizare – Laser Auto Focus. Pe scurt, camera are încorporat un sistem care trimite o undă laser până la subiect, iar în funcție de timpul în care se reflectă și revine în cameră se stabilește distanța până la subiect. Este o procedură precisă de stabilire a distanței dintre cameră (planul focal al acesteia) și subiect. Acest sistem permite astfel o focalizare precisă și rapidă chiar și pe timp de noapte sau în condiții slabe de iluminare, situații în care majoritatea camerelor de pe telefoanele mobile întâmpinau probleme.

Noul LG G3 este disponibil la eMag cu un preț de 2.699 de lei.

Camera foto de pe LG G3 vine cu un senzor de 13 megapixelisistem optic de stabilizare a imaginii, iar obiectivul (după datele observate în EXIF) are diafragma de f/2.4 și distanța focală de aproximativ 24mm în formatul echivalent full-frame. Totodată camera telefonului poate filma până la rezoluția 4K.

Și acum să vedem cum s-a descurcat în diverse situații. Toate fotografiile au fost realizate în tabăra SMS Camp organizată de Revista Biz.

Fotografii în lumină slabă

Acestea au fost primele fotografii pe care le-am făcut cu G3 imediat după ce am intrat în posesia lui. N-am putut trece cu vederea faptul că meniul camerei este extrem de simplu și-ți permite controlul rapid al acestia. Ai practic doar câteva moduri de fotografiere: fotografie auto, panoramă, fotografie duală (fotografiezi, iar apoi alegi unde vrei să focalizezi; un fel de Lytro), și câteva setări principale: rezoluție, white balance și așa mai departe. Din punctul meu de vedere simplitatea în utilizarea unei camere foto de pe un telefon mobil este extrem de importantă.

Apoi următorul lucru care mi-a plăcut mult și care mi-a atras atenția a fost sitemul de focalizare de care vă spuneam mai devreme, Laser Auto Focus. Veți vedea în imaginile de mai jos. Lumina nu era deloc în favoarea mea. Chiar și cu D-SLR-ul și un obiectiv cu f/1.8 eram nevoit să ridic ISO-ul până la 3.200 și să aleg un timp de expunere de 1/40s ca să am o lumină echilibrată. Tocmai de aceea am rămas plăcut surprins de rezultatele obținute cu G3 și de zgomotul de imagine menținut la un nivel redus.  

 

Fotografii de eveniment în lumină artificială

Apoi, în ziua următoare, am realizat o serie de fotografii de eveniment în lumină artificială. Ca idee, pentru o expunere corectă fotografiam cu D-SLR-ul cu 1/50s, f/2.8 și ISO 2.500. N-a fost, așadar, o situație ușoară pentru camera unui telefon foto.

Mi-a plăcut că întotdeauna sistemul camerei a ales un timp de expunere suficient de scurt încât fotografia să nu iasă mișcată, dar totuși suficient de lung încât să-mi ofere o expunere echilibrată, corectă. În ajutorul acestui lucru a venit și sistemul de stabilizare care la rândul lui se descurcă exemplar. Nu-ți oferă acel lag pe care-l vezi la unele camere atunci când activezi sistemul de stabilizare. Imaginea se vede/mișcă fluid pe ecran. Priviți fotografiile. 

 

Fotografii de eveniment în lumină naturală

Contrastele și culorile sunt redate foarte bine atunci când vine vorba de fotografierea în lumină naturală. Mi-ar fi plăcut totuși ca sistemul de expunere să reacționeze mai bine atunci când alegeam eu punctul de focalizare (adică să-mi expună exact pe punct), dar din câte am observat el face o medie între expunerea din locul respectiv și expunerea de pe întreg cadrul. Totuși, n-am avut vreo situație în care expunerea aleasă de el să mă deranjeze sau să strice fotografiile.

Aici sunt câteva dintre cadrele realizate pe timp de zi, undeva la amiază, în lumina puternică a soarelui. Uneori îmi doream să pot bloca mai ușor expunerea/focalizarea și să declanșez în rafală. Din păcate n-am reușit să fac asta. Dar trecând peste acest lucru, calitatea fotografiilor pe timp de zi este ireproșabilă. 

 

Fotografie de natură – Peisaj crepuscular

Următorul test pe care l-am făcut a fost în timpul unui apus superb fotografiat din Pârâul Rece cu vedere spre Munții Piatra-Craiului. Zona e superbă, așa că dacă treceți pe acolo merită să opriți câteva minute pe terasa pensiunii Piatra-Craiului. Veți avea o vedere superbă asupra munților. Și din câteva am văzut iarna este acolo și o pârtie de schi.

Revenind la camera telefonului, aceasta s-a descurcat foarte bine și în ceea ce privește fotografia de peisaj crepuscular. Culorile sunt virate spre nuanțe mai reci, dar acest lucru se poate regla ușor prin alegerea unui white balance mai cald, precum cloudy sau shade.

Peisaje fotografiate cu LG G3

Peisaje fotografiate cu LG G3

Fotografie de portret

În ceea ce privește fotografia de portret sunt două mari precizări de făcut: dacă fotografiezi chipul persoanei de aproape vei vedea că obiectivul distorsionează într-o oarecare măsură trăsăturile feței (lucru normal și des întâlnit și la obiectivele wide de pe D-SLR-uri); culorile feței sunt, uneori, mult prea saturate, ducându-le într-o nuanță parcă prea portocalie.

Totuși, dacă ești atent să fotografiezi de la distanță și ai grijă cu saturația atunci când procesezi fotografia (pe Instagram, în Snapseed, VSCOcam sau alte soft-uri), vei obține fotografii de portret reușite. Iată câteva portrete fotografiate cu LG G3. 

 

Fotografie de produs – Renault Twizy

Ultimul test pe care l-am făcut cu camera lui LG G3 a fost fotografia de produs în lumină naturală. Și am ales un produs care vizual arată într-un fel aparte, noul Renault Twizi, un cvadriciclu electric. Deși lumina nu era tocmai potrivită, camera telefonului a redat culorile așa cum erau ele în realitate, adăugând totuși un plus de saturație.

Din ce am observat în urma tuturor testelor realizate, camera foto a telefonului tinde să suprasatureze (într-o limită decentă) toate fotografiile realizate. 

 

Concluzii

Camera foto de pe LG G3 este una dintre cele mai bune din momentul de față (dintre cele ale altor smartphone-uri de top), comportându-se foarte bine atât în lumină naturală, puternică, dar și în lumină slabă, principalul avantaj al acesteia fiind sistemul de focalizare bazat pe unda laser.

Noul LG G3 este disponibil la eMag cu un preț de 2.699 de lei.


Îți trimitem săptămânal cele mai bune fotografii publicate pe BlogDeFotografie.ro

Dragoș Asaftei

 
Avatar of Dragoș Asaftei