LOADING

Type to search

România într-o fotografie care marchează 125 de ani de National Geographic

dragosasaftei 5 years ago

Uitați-vă la fotografia de mai sus. Este un peisaj industrial din anul 1975, care surprinde o scenă specifică zone, ilustrând forma unor mici vagoane care transportă zăcăminte de fier spre o uzină de oțel. Daily Mail a continuat descrierea fotografiei spunând că pe un fundal de vis, marcat de nori gălbui fotografia ar putea fi demnă de un tablou de Canaletto. Frumoasă descriere! 🙂

Astfel, o fotografie realizată în Hunedoara în urmă cu peste 30 de ani a ajuns să celebreze aniversarea de 125 de ani de National Geographic. Tot cu această ocazie editorii revistei au lansat un cont de Tumblr – NatGeo Foundun cont în care publică fotografii din arhiva revistei, fotografii care nu au ieșit la iveală până acum dintr-un motiv sau altul.

Noi când am văzut fotografia cu peisajul care cuprinde și Castelul Corvinilor am crezut că e un tablou. Pare ireală, sincer vorbind. Culorile, compoziția, toate aduc a un tablou perfect greu de reprodus în realitate. Dar se pare că n-a fost greu de reprodus, ci că scena chiar a existat. 🙂

Începem astfel săptămâna cu un plus de valoare pentru țara noastră!

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

7 Comments

 1. Abbys 25 June 2013

  E ca o poveste fotografia aceasta !!! Hm……….fara procesare, fara photoshop !!! Sunt un adept al neprocesarii fotografiilor. Procesarea o consider o alta forma de arta, dar clar, nu fotografie. As asemui procesarea in photoshop (sau alte asemenea programe) precum olaritul, in care lutul e materia prima, asa cum in procesare, fotografia e materie prima. Nu stiu cine a facut aceasta fotografie, dar clar, te face sa visezi.Felicitari domnule Dragos pentru acest crampei de basm !!! Cu deosebit respect Abbys.

  Reply
  1. Dragoș Asaftei 25 June 2013

   Să nu uităm că procesarea se putea realiza foarte bine și pe film. 🙂

 2. Abbys 25 June 2013

  Da, dar mult mai greu si trebuie sa ai foarte multa experienta si de asemenea foarte multa hartie fotografica de stricat !!!!! Cu deosebit respect Abbys.

  Reply
  1. Dragoș Asaftei 26 June 2013

   Mai greu, dar nu imposibil. 🙂

   Ați văzut filmul Amintiri din Epoca de aur?

 3. Abbys 26 June 2013

  Hi,hi,hi…….da tovarase Dragos mai retusam putin, inaltam, respectam normativele!!!!!

  Reply
 4. julian 27 June 2013

  Încă nu am înţeles cine este fotograful!

  Reply
  1. Dragoș Asaftei 28 June 2013

   Nici noi nu am reușit să aflăm încă. 🙁

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *