Adăugat pe 24 iunie 2013 de Dragoș Asaftei in Analize
 
 

România într-o fotografie care marchează 125 de ani de National Geographic

125 de ani de National Geographic
125 de ani de National Geographic

Uitați-vă la fotografia de mai sus. Este un peisaj industrial din anul 1975, care surprinde o scenă specifică zone, ilustrând forma unor mici vagoane care transportă zăcăminte de fier spre o uzină de oțel. Daily Mail a continuat descrierea fotografiei spunând că pe un fundal de vis, marcat de nori gălbui fotografia ar putea fi demnă de un tablou de Canaletto. Frumoasă descriere! :-)

Astfel, o fotografie realizată în Hunedoara în urmă cu peste 30 de ani a ajuns să celebreze aniversarea de 125 de ani de National Geographic. Tot cu această ocazie editorii revistei au lansat un cont de Tumblr – NatGeo Foundun cont în care publică fotografii din arhiva revistei, fotografii care nu au ieșit la iveală până acum dintr-un motiv sau altul.

Noi când am văzut fotografia cu peisajul care cuprinde și Castelul Corvinilor am crezut că e un tablou. Pare ireală, sincer vorbind. Culorile, compoziția, toate aduc a un tablou perfect greu de reprodus în realitate. Dar se pare că n-a fost greu de reprodus, ci că scena chiar a existat. :-)

Începem astfel săptămâna cu un plus de valoare pentru țara noastră!Îți trimitem săptămânal cele mai bune fotografii publicate pe BlogDeFotografie.ro

Dragoș Asaftei

 
Avatar of Dragoș Asaftei
Surprind de peste patru ani clipe prin fotografii și le asociez cu cuvinte creând povești. Am scris cărțile ”Primii 10 pași în fotografia digitală” și ”Primii 10 pași în fotografia de produs”, transpunând ideile esențiale într-un limbaj accesibil tuturor.