Adăugat pe 27 noiembrie 2014 de Dragoș Asaftei in Știri
 
 

RoundFlash Dish: Softbox portabil potrivit pentru portrete

RoundFlash Dish
RoundFlash Dish

Testam acum ceva timp RoundFlash-ul, tot un softbox portabil, dar de dimensiuni mai mari, al cărui scop era reproducerea luminii date de un ring flash. Am făcut o treabă bună cu el și l-am considerat util, dar faptul că era mare îi făcea pe cei pe care-i fotografiam să fie mai reticienți. El e făcut să fie folosit cu blițul pus pe aparat și reprezintă o soluție bună dacă nu ai un loc unde să pui ansambalul sau o persoană care să te ajute. Dar dacă ai un stativ la îndemână și vrei ceva mai mult poți încerca noul softbox.

RoundFlash Dish

Strâns și împachetat ocupă 20×16 centimetri. Desfăcut ajunge la un diametru de 45 de centimetri. Și cântărește 155 de grame. Este așadar mult mai finuț, dacă putem spune așa, decât modelul precedent. Rămâne de văzut face difuzia luminii la fel de eficient, pentru că odată cu scăderea mărimii totale scade și suprafața materialului care face difuzia. Dar schimbându-i-se și forma probabil că este la fel de eficient, doar că mai compact.

RoundFlash Dish

Poate fi folosit cu orice bliț extern și este util mai ales la fotografiatul potretelor. Se montează rapid pe bliț, blițul se pune pe un stativ, iar apoi se poate plasa oricum în așa fel încât să ilumineze modelul corespunzător. Fiind un roundflash recomandarea noastră este să puneți blițul în linie cu fața și nu în lateral, asta pentru a putea profita din plin de efectul accesoriului.

RoundFlash Dish este disponibil la Photosetup la prețul de 263 de lei.Îți trimitem săptămânal cele mai bune fotografii publicate pe BlogDeFotografie.ro

Dragoș Asaftei

 
Avatar of Dragoș Asaftei
Surprind de peste patru ani clipe prin fotografii și le asociez cu cuvinte creând povești. Am scris cărțile ”Primii 10 pași în fotografia digitală” și ”Primii 10 pași în fotografia de produs”, transpunând ideile esențiale într-un limbaj accesibil tuturor.