LOADING

Type to search

Înscrie-te la Salonul Fotografului Român, ediția a II-a

dragosasaftei 4 years ago

Update: Se pot înscrie și fotografii care nu au luat parte la un curs foto. Trebuie doar să își achite singuri tabloul de la versnisaj, suma fiind de 150 de lei. Mai multe detalii găsiți aici.

Se spune că un profesor e bun atunci când e depășit de propriul elev. Exact pe această idee este organizată a doua ediția evenimentului Salonul Fotografului Român. Ediția este orientată către cei care au luat parte la un curs sau la un workshop foto și către școlile ori participanții care le-au organizat.

Mi se pare ca un test pe care-l dai la școală după ce termini un capitol. Ca o teză de la final de semestru. Ai făcut un curs, ai luat parte la un workshop, ai plecat de-acolo cu un bagaj mai mare de cunoștințe, iar acum le pui în practică înscriindu-te cu cele mai bune fotografii. Pe lângă asta, evenimentul mai vine cu o provocare menită să scoată la iveală buna înțelegere între organizatorii cursului și participanții la el.

Pe scurt, ca să te poți înscrie la eveniment, trebuie să treci printr-o serie de pași. Am putea spune că-s puțin complicați, dar nu sunt. Întâi trebuie să se înscrie școala de fotografie ori fotogarful organizator, iar mai apoi el trebuie să te desemneze pe tine ori pe alți fotografi participanți. Apoi tu alături de colegii tăi veți trimite selecția de fotografii.

100 dintre cele mai bune fotografii vor fi expuse în luna martie în Palatul Parlamentului. Eu văd evenimentul ca pe o provocare, ca pe o ocazie de închegare a relațiilor dintre organizatorii și participanți cursurilor foto și ca pe o oportunitate de scoatere în evidență a importanței lor.

Pentru că sunt important, oricât de autodidacți am fi unii dintre noi. Eu, spre exemplu, sunt genul de om căruia îi place să prindă din mers și nu prea am răbdare să stau și să acumulez informații printr-un curs. Prefer în schimb să experimentez. Totuși, când am luat parte la primul curs am înțeles că e vorba de mai mult. E vorba de interacțiunea cu mai mulți fotografi, e vorba de stiluri de lucru diferite care combinate pot da rezultate frumoase și e vorba noi perspective ori puncte de vedere de care altfel nu ai afla.

Mai multe detalii despre Salonul Fotografului Român găsiți pe site-ul oficial al evenimentului, salonulfotografului.ro. Să aveți spor și să faceți alegeri bune atunci când trimiteți fotografiile! 🙂

Fotografia de mai sus îi aparține lui Alexandru Jugaru, unul dintre fotografii care expus în prima ediție a evenimentului.

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

1 Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bună!

Îți mulțumim că ai fost alături de noi până acum! Te anunțăm că proiectul Blog de fotografie se oprește aici.

Conținutul actualizat îl vei putea găsi pe www.dragosasaftei.ro, în secțiunea Blog de fotografie. Dacă ai întrebări legate de fotografie, le poți adresa aici.

Pe curând!

Dragoș Asaftei