LOADING

Type to search

Samsung Galaxy Camera, evoluția unui nou concept pe piața foto

dragosasaftei 8 years ago

În urmă cu ceva timp Nikon lansase prima cameră foto cu sistem de operare Android. Era ceva nou, ceva care era inevitabil într-un final. Aveai practic un adevărat sistem de operare pe aparatul tău foto, sistem de pe care puteai face o groază de lucruri. Singura problemă, ca să îi spun așa, era faptul că te puteai conecta doar wireless și erai oare cum limitat.

Totuși, după ceva timp, s-a rezolvat și această problemă. Cei de la Samsung au venit cu soluția lansând Samsung Galaxy Camera, cameră disponibilă de săptămâna aceasta și în România. Ce aduce nou? Posibilitatea de conectare 3G printr-o cartelă SIM și sistemul de operare Android 4.1 plus un procesor quad-core. Camera are de fapt cam tot ce are un smartphone de ultimă generație.

Ok, ok, dar cum e ca și cameră foto?

Camera vine cu un senzor CMOS de 16,3 megapixeli, un obiectiv ce pornește de la f/2.8 și are un zoom optic de 21x. Camera are memorie internă de 8GB, adică suficient cât să îţi poţi instala aplicaţiile de care ai nevoie şi să mai ţii şi câteva fotografii pe care le-ai realizat, asta dacă se întâmplă să nu ai un card SD la tine, la îndemână. Galaxy Camera filmează full HD la 30fps și HD în slowmotion la 120fps, are GPS și cântărește în total aproape 300 de grame.

Și totuși, la ce ți-ar fi utilă o astfel de cameră foto?

Principalele situații în care ți-ar fi utilă o astfel de cameră ar fi următoarele:

  • atunci când dorești să îți procesezi o parte din fotografiile realizate direct pe aparat;
  • atunci când vrei să distribui fotografiile realizate pe rețelele de socializare (sunt curios cum va prinde Instagramul pe astfel de camere);
  • atunci când vrei să trimiți imediat pe mail cuiva fotografiile;

… și așa mai departe. Sunt multe situații în care îți poate fi util un astfel de aparat și sunt convins că în perioada următoare va evolua mult această piață. Poate la început publicul român va fi reticient, dar mai apoi va fi interesat. Să vedem peste un an cum se vor posta ședințe foto live pe Facebook. Asta dacă se va integra sistemul și într-unele din D-SLR-uri, spre exemplu. Ar fi interesant. 🙂

Prețul camerei va fi undeva în jurul sumei de 2000 de lei.

Samsung Galaxy Camera

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

1 Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bună!

Îți mulțumim că ai fost alături de noi până acum! Te anunțăm că proiectul Blog de fotografie se oprește aici.

Conținutul actualizat îl vei putea găsi pe www.dragosasaftei.ro, în secțiunea Blog de fotografie. Dacă ai întrebări legate de fotografie, le poți adresa aici.

Pe curând!

Dragoș Asaftei