LOADING

Type to search

Samsung Galaxy Note 4 vine cu funcția de panoramare wide selfie

dragosasaftei 4 years ago

Moda selfie-urilor influențează din ce în ce mai mult producătorii de dispozitive electronice inteligente, indiferent că vorbim de telefoane mobile, ceasuri sau laptop-uri. În urmă cu o săptămână, de exemplu, HTC anunța noul Desire Eye care vine cu o cameră frontală de 13 megapixeli dedicată, bineînțeles, selfie-urilor. În momentul respectiv camera frontală de pe Desire Eye se clasa printre cele mai luminoase, având o deschidere a diafragmei de f/2.2.

O săptămână mai târziu situația se schimbă. Joi, pe 16 octombrie, a fost lansat în românia noul Samsung Galaxy Note 4, smartphone a cărui cameră frontală are deschiderea diafragmei de f/1.9. Totodată, camera frontală are acum și funcția de wide selfie care-ți permite să faci selfie-uri de grup. Practic este vorba de o funcție de panoramare aplicată camerei frontale. Chiar mă întrebam în urmă cu ceva timp cât va mai dura până camera frontală va prelua cam toate funcțiile pe care le are cea normală. Se pare că n-a durat mult.

Samsung Galaxy Note 4 lansat în România

Așa cum spuneam, pe 16 octombrie noul smartphone Samsung a fost lansat în România și se găsește deja pe stocuri la prețul de 3.299 de lei. Spre deosebire de camera foto de pe Note 3 care avea un senzor de 13 megapixeli, cea de pe Note 4 vine cu un senzor de 16 megapixeli și sistem de stabilizare optică a imaginii (Smart OIS – Optical Image Stabilization). Concurează într-un fel cu cea de pe iPhone 6 Plus care vine, de asemenea, cu sistem de stabilizare optică, un feature care nu este foarte des întâlnit pe camerele smartphone-urilor.

Revenind la obiectivul de pe Note 4, vorbim de unul cu o distanță focală de 31mm și cu o deschidere a diafragmei de f/2.2. Iată cum camera frontală devine mai luminoasă decât cea obișnuită. Probabil că în scurt timp pentru un anumit segment de public specificațiile camerei frontale vor fi printre primele criterii în achiziționarea unui telefon.

Un studiu făcut în 2013 de Nielsen arăta că doar 30% din decizia de cumpărare este influențată de calitatea camerei foto, fiind undeva pe locul al 9-lea în topul criteriilor pe care oamenii le iau în considerare pentru achiziționarea unui smartphone. Probabil că lucrurile s-au schimbat în ultimul an în favoarea camerei foto. Rămâne de văzut cum se va schimba în 2014 și cât teren va câștiga camera frontală drept criteriu în cumpărarea unui smartphone.

Întorcându-ne la noul Note 4, iată care sunt principalele specificații tehnice, dar și câteva imagini de la lansarea din România.

Speicificații tehnice – Samsung Galaxy Note 4

  • Ecran Super AMOLED Quad HD de 5,7 inchi și cu o rezoluție de 2560×1440 pixeli;
  • Mod Fast Charging care încarcă 50% din bateria telefonului în doar jumătate de oră;
  • Sistem de operare Android KitKat 4.4;
  • Memorie internă de 32GB, memorie RAM de 3GB;
  • Suportă carduri micro SD cu o capacitate de până la 128GB;
  • Procesor Quad Core de 2.7GHz;
  • Conectivitate 4G;
  • Cameră foto cu o rezoluție de 16MP și obiectiv de 31mm f/2.2;
  • Cameră foto frontală cu o rezoluție de 3.7MP și obiectiv cu deschiderea diafragmei de f/1.9;
  • Greutate de 176 de grame.

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

1 Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *