LOADING

Type to search

Samsung lansează Galaxy NX, un mirrorless cu Android

dragosasaftei 5 years ago

Mirrorless, wireless și Android sunt cuvintele cheie în domeniul fotografiei de mai mult de un an. Fiecare brand se concentează din ce în ce mai mult pe lansarea mirrorless-urilor, fiecare încearcă să pună cât mai mult accent pe sistemul de transfer wireless a fotografiilor direct din aparat și, mai nou, pe combinarea camerelor foto cu o tabletă sau un telefon introducând Android ca sistem de operare.

O fi bine, o fi rău? Nu știm. Samsung Galaxy Camera ni s-a părut interesantă ca și aparat compact. Am găsit utilă prezența sistemului Android și conectivitatea wireless. Ba chiar am făcut un experiment scriind un articol direct de pe aparat. Desigur, sunt cazuri extreme, în cea mai mare parte a timpului te folosești de wireless pentru a trimite fotografiile și, poate, pentru a controla camera de la distanță.

Ei bine, zilele acestea Samsung a făcut următorul pas, lansând un mirrorless cu Android de această dată. Este vorba de Samsung Galaxy NX, un mirrorless care a preluat senzorul lui NX300 și care vine cu Android 4.2. Este unul dintre primele mirrorless-uri cu acest sistem de operare. Suntem curioși să vedem când va apărea și primul D-SLR. Interesantă, oricum, mișcarea asta. Ar fi și mai interesant un studiu de piață să vedem câți dintre cei care au camere cu Android profită de sistemul de operare.

Lăsând asta la o parte, haideți să vedem specificațiile tehnice ale noii camere.

Specificații tehnice – Samsung Galaxy NX

  • Senzor CMOS de 20.3 megapixeli;
  • Sensibilitate ISO cuprinsă între 100 și 25.600;
  • Ecran LCD capacitiv cu Gorilla Glass și o dimensiune de 4.8 inchi;
  • Filmare full HD cu 30fps și HD cu 60fps;
  • GPS încorporat;
  • 16GB memorie internă, 2GB memorie RAM;
  • Procesor quad-core de 1.66GHz;
  • Procesor de imagine DRIMe IV;
  • Fotografiere în rafală cu 8.6 cadre pe secundă.

Desigur, camera mai are și alte funcții tip gadget, cum ar fi controlul coval al anumitor comenzi, sincronizarea cu Adobe Lightroom sau suportul pentru o conexiune 4G. E mai mult telefon? E mai mult aparat foto? 🙂 Așteptăm să o testăm să vedem cum se îmbină cele două funcții și cât de utilă ce această combinație.

Până atunci vă lăsăm cu câteva fotografii cu noua cameră. Se aude că va fi disponibilă în curând la un preț de aproximativ 1.000 de euro. 

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *