LOADING

Type to search

Samsung NX500: mirrorless cu senzor de 28MP, filmare 4K și wireless

dragosasaftei 4 years ago

Lansat în vara anului 2013, Samsung NX300 a fost unul dintre primele mirrorless-uri care mi-au plăcut cu adevărat. Țin minte că fotografiasem atunci timp de 2 săptămâni cu el și mă obișnuisem destul de bine. Apoi am căutat la mai multe mirrorless-uri ce mi-a plăcut la el: grip-ul bun, simplitatea în utilizare și calitatea bună a imaginii, alătuate toate unei componente software care să facă tot sistemul mai rapid.

Samsung are experiența din dezvoltarea smartphone-urilor ca avantaj și asta se vede și la aparatele foto produse de ei. După ce la Photokina Samsung a anunțat noul vârf al gamei mirrorless, NX1, astăzi anunță un model care preia caracteristicile acestuia și corpul lui NX300.

Samsung NX500

Samsung NX500: senzor de 28MP, filmare 4K și conectivitate wireless

Așa cum ziceam, Samsung NX500 este rezultatul îmbinării construcției lui NX300 cu funcțiile avansate de pe NX1, un mirrorless bun, dar nu foarte accesibil ca preț. Noul Samsung NX500 va fi disponibil în România începând cu luna martie la un preț de aproximativ 3.600 de lei în kit cu obiectivul de 16-50mm f/3.5-5.6. Un preț bun pentru ce anunță să ofere, dar care îl pune totuși la același nivel cu Sony A6000, mirrorless-ul cu care nu multe modele pot concura. Rămâne de văzut dacă NX500 o va face.

Specificații tehnice

  • Senzor CMOS BSI de 28 de megapixeli – preluat de pe Samsung NX1;
  • Display LCD AMOLED de 3 inchi – tactil, rotire la 180 de grade;
  • Filmare 4k cu 24fps și full HD cu 60fps;
  • Utilizează card SD;
  • Are conectivitate wireless și NFC;
  • Fotografiază în rafală cu 9 cadre pe secundă;
  • Funcție de timelapse;
  • Sensibilitatea ISO ajunge până la 25.600;
  • Are ieșire HDMI;
  • Cântărește 287 de grame;

Diferența între el și Sony A6000 ar face-o în momentul de față sistemul de focalizare, A6000-ul fiind în avantaj. Chiar și așa, NX500 ar putea fi o alegere foarte bună pentru cei care vor un mirrorless cu specificații de vârf. Așteptăm cu drag să îl testăm.

Samsung NX500

Samsung NX500

Samsung NX500

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bună!

Îți mulțumim că ai fost alături de noi până acum! Te anunțăm că proiectul Blog de fotografie se oprește aici.

Conținutul actualizat îl vei putea găsi pe www.dragosasaftei.ro, în secțiunea Blog de fotografie. Dacă ai întrebări legate de fotografie, le poți adresa aici.

Pe curând!

Dragoș Asaftei