Adăugat pe 8 aprilie 2014 de Dragoș Asaftei in Portofolii
 
 

Ședință foto de beauty în zbor: Pictorial de Alex Gâlmeanu

Pictorial de Alex Gâlmeanu - Andreea Ibacka
Pictorial de Alex Gâlmeanu - Andreea Ibacka

Ediția din luna aprilie a revistei Marie Claire conține un pictorial aparte, unic în momentul de față în România. E vorba de un concept cu totul și cu totul aparte ale cărui rezultate îți cam fură cuvintele.

Scopul acestei ședințe a fost promovarea noului mascare AeroVolume de la AVON care oferă volum genelor printr-o tehnologie Zero Gravity. Nu știu să vă spun mai multe, cert e că de aici a pornit întreg conceptul ședinței foto, iar persoanele care au luat parte la ea au zburat. La propriu.

Fotograful responsabil de această ședință foto a fost Alex Gâlmeanu, cunoscut pentru pictorialele și fotografiile sale pentru mai multe reviste din România. Totodată este autorul mai multor proiecte foto de poveste. Le puteți vedea pe toate aici.

Fotografiile pe care le veți vedea mai jos sunt rezultatul a trei săptămâni de muncă și mii de cadre trase. Ședința foto  a durat două zile dar a necesitat mai multe săptămâni de pregătire și 8 zile pentru post-producție. Întregul concept se bazează pe tehnici și echipamente de alpinism utilitar, şedinţa implicând chiar şi un alpinist. Fotografiile de fundal sunt realizate la Iconic Food, Wine & Design By Camelia Șucu, iar cele cu personajele în studio.

S-au făcut întâi fotografiile în zbor, apoi cele cu detalii ale părților corpului și, în final, cele de fundal, urmând să fie toate unite în ceea ce vedeți mai jos. N-a fost deloc muncă ușoară. Trebuie să se pună totul cap la cap perfect. Dacă n-ar fi fost așa, n-ar fi ieșit fotografiile acestea. Dar haideți să vedem ce spune și Alex, autorul lor:

Sunt onorat că fac parte din acest proiect, a fost o oportunitate creativă mai rar întâlnită pe piața de publicitate de la noi, iar realizarea, o adevărată provocare tehnică. Am tras mii de cadre, am montat imaginile finale din elemente realizate în două locații diferite, iar fiecare personaj a fost compus din multe detalii fotografiate individual. Este o muncă de aproape trei săptămâni, ce a implicat o echipă numeroasă și resurse importante, iar rezultatul sper să fie apreciat pe măsură.”

Așa s-a desfășurat totul. Felicitări tuturor! Cele patru prezențe frumoase pe care le vedeți în fotografii sunt Antonia, Andreea Ibacka, Crina Semciuc și Janina Nectare. Priviți fotografiile. :-)

Pictorial de Alex Gâlmeanu - Antonia

Pictorial de Alex Gâlmeanu

Pictorial de Alex Gâlmeanu - Andreea Ibacka

Pictorial de Alex GâlmeanuÎți trimitem săptămânal cele mai bune fotografii publicate pe BlogDeFotografie.ro

Dragoș Asaftei

 
Avatar of Dragoș Asaftei
Surprind de peste patru ani clipe prin fotografii și le asociez cu cuvinte creând povești. Am scris cărțile ”Primii 10 pași în fotografia digitală” și ”Primii 10 pași în fotografia de produs”, transpunând ideile esențiale într-un limbaj accesibil tuturor.