Adăugat pe 29 ianuarie 2013 de Dragoș Asaftei in Povești
 
 

Ședință foto subacvatică alături de un rechin-balenă

Ședință foto subacvatică
Ședință foto subacvatică

Da, ați citit bine. Și nu e vorba de fotografierea unui rechin-balena sau cel puțin nu doar de atât. E vorba despre un model fotografiat alături de acest rechin. Interesant, nu? Iată întreaga poveste.

Fotografii Shawn Heinrichs și Kristian Schmidt au vrut să dezvolte o tehnică revoluționară, așa cum au numit-o chiar ei, a ședințelor foto fashion, creând ceva ce nu mai realizeaze nimeni până atunci.

Fotografiile au prins foarte bine și au devenit virale în mediul online. Totul a luat naștere combinând pasiunile celor doi fotografi. Heinrichs fotografiază viața subacvatică, iar Schmidt este un fotograf de fashion, iar această ședință foto a îmbinat într-un mod perfect pasiunile specifice ale fiecăruia.

Heinrichs spunea că a ales să realizeze această ședință foto deoarece în urmă cu doi ani găsise, undeva într-un sat numit Oslob din Insulele Filipine, un rechin-balenă care avea tăiate înotătoarele. Deși sunt specii protejate de lege, sunt totuși afectate de rechinii care au pătruns în acele ape și le-au atacat.

Durata întregii ședințe foto a fost de o săptămână. Vă dați seama că n-a fost deloc ceva ușor și simplu de realizat. Daaar rezultatele sunt superbe. :-) Puteți citi întreg articolul pe PetaPixel

Ședință foto subacvaticăÎți trimitem săptămânal cele mai bune fotografii publicate pe BlogDeFotografie.ro

Dragoș Asaftei

 
Avatar of Dragoș Asaftei
Surprind de peste patru ani clipe prin fotografii și le asociez cu cuvinte creând povești. Am scris cărțile ”Primii 10 pași în fotografia digitală” și ”Primii 10 pași în fotografia de produs”, transpunând ideile esențiale într-un limbaj accesibil tuturor.