LOADING

Type to search

Sigma 24mm f/1.4: Un nou obiectiv anunțat din gama Art

dragosasaftei 4 years ago

Update : Obiectivul a sosit in stoc la Photosetup in varianta pentru Canon. Pretul este de 3.749 de lei, iar daca sunteti la prima comanda beneficiati de o reducere de 8%! 🙂 

Sigma pregătește lansarea unui nou obiectiv din gama Art. Anunțat la evenimentul CP+ care se desfășoară zilele acestea în Japonia, noul Sigma 24mm f/1.4 Art vine ca o variantă mai wide a 35-ului care a făcut „celebră” noua gamă de obiective. Pe lângă faptul că noul obiectiv este mai wide cu aproape 10mm, el poate deveni și varianta APS-C a 35-ului pe full-frame, echivalentul distanței focale fiind de 36mm pe un senzor cu factor de crop 1.5x.

Noul obiectiv este, desigur, compatibil cu D-SLR-urile full-frame, și poate fi util pentru fotografia documentară, fotografia de natură, de peisaj ori de arhitectură. Eu unul aș fi preferat un 20mm mai degrabă și sunt convins că aș fi fost mai motivat să-l iau. Deși cei 11mm față de 35 se simt, parcă nu-i văd ca pe o diferență atât de mare.

Poate că un 16 ori 20mm ar fi fost mai util. Pe de altă parte sunt convins că ar fi implicat costuri de producție și dezvoltare mai mari, motiv pentru care ar fi putut ieși ușor din zona obiectivelor Art care au, totuși, un preț bun în comparație cu altele.

Astfel obiectivul s-ar putea dovedi a fi o bună alternativă față de 24 1.4 produs de Nikon ori Canon care costă 9.000 de lei, respectiv 6.900. Mă gândesc că Sigma 24mm 1.4 s-ar putea încadra într-un preț de până în 4.000-4.500 de lei, în așa fel încât să se diferențieze și la acest segment de obiectivele producătorilor.

UPDATE: L-am cam nimerit. Prețul anunțat este de 849$, adică vreo 3.800 de lei la noi în țară.

UPDATE 2: F64 a listat aproximat, 3.800 de lei, pentru Canon și Nikon.

Oficialii de la Sigma zic că obiectivul va avea aceeași calitate ca 35-ul lansat la Photokina cu trei ani în urmă. Puteți citi aici testele pe care le-am făcut cu acel obiectiv.

Momentan nu sunt alte informații cu privire la preț ori disponibilitate. Cel mai probabil obiectivul ar trebui să ajungă în magaxine până la începutul verii.

*Via DPreview

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

1 Comments

  1. fotograf Lucian 3 July 2015

    hmmm interesant…astia cu art-ul lor au inceput sa ii cam bata pe canon L…am simtit-o pe pilea mea cu 50mm art si L-ul!

    Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *