LOADING

Type to search

Următorii pași Sony: A6300 cu un super sistem de focalizare și alte trei noi obiective

dragosasaftei 3 years ago

Sony face pași importanți în dezvoltarea continuă a segmentului mirrorless și, în cele din urmă, în consolidarea poziției de piață. Deja când vorbim de Sony ne gândim foarte puțin la D-SLR-uri, începând să se întipărească tot mai mult în mintea pasionațiolar asocierea cu mirrorless-urile. Atât timp cât Sony a reușit să stabilească multe repere în segment, mi se pare firesc să se întâmple așa.

Noul Sony A6300 aparat foto mirorrless 4Ieri a fost o nouă astfel de zi, lansându-se aparatul foto Sony A6300 împreună cu trei noi obiective dedicate mirrorless din gama G Master24-70mm f/2.870-200 f/2.885mm f/1.4. Adică o bună parte din obiectivele care lipseau până acum (construite la nivel premium) din acest segment. În ritmul acesta încep să dispară din ce în ce mai mult barierele care separă „fără oglindă” de D-SLR-uri.

În același timp, ai tendința să spui că, deși sunt totuși destul de compacte, obiectivele și accesorile care tot apar pentru mirrorless-uri fac din ele aparate mai grele și mai voluminoase. Ori care era scopul? Probabil s-a deviat mult de la el și devine deja un detaliu, bătălia nemai ducându-se între „mărime și greutate”, ci între calitățile tehnice deja comparabile între segmente. Desigur, poți găsi în continuare mirrorless-uri compacte (până la urmă, comparate cu un D-SLR, și noul A6300 ori modelele similare sunt mici) în kit cu obiective de ai impresia că sunt mai degrabă capace pentru body-uri. Deci soluții sunt. Doar că, de la un anumit nivel, revii într-o oarecare măsură la aceeași problemă a greutății.

Noul Sony A6300 aparat foto mirorrless 3Dar poți face abstracție când afli de caracteristicile aduse de noile modele din domeniu. Sony A6300, de exemplu, vine cu un super sistem de focalizare. Și nu glumesc. Are 425 de puncte de focalizare, distribuite pe aproape tot cadrul, care reușesc să izole și să facă clarul în 0.05 secunde, semnificativ mai rapid decât multe aparate de pe piață. Performanța este dată de sistemul cu tehnologie 4D creat de Sony special pentru acest model.

Astfel, focalizarea rapidă permite și declanșarea continuă cu 8 cadre pe secundă și focalizare individuală pentru fiecare cadru în parte: util pentru fotografiile de acțiune, de eveniment sportiv, spre exemplu.

În ce privește senzorul, noul A6300 vine cu unul de 24.2 megapixeli, Exmor CMOS, cu un procesor de imagine în spate marca BIONZ X. Poate fotografia astfel cu sensibilități ISO de până la 51.200 la o calitate foarte bună. Reamintesc că vorbim totuși de un aparat dedicat amatorilor, dar capabil să îndeplinească așteptările tehnice ale tuturor tipurilor de fotografi. Modelul precedent, A6000, a fost unul dintre aparatele care s-au vândut cel mai bine în ultimul an, atât la noi în țară, cât și în lume. Sigur există un motiv bun pentru ast.

Senzorul acesta permite și filmarea 4K la o calitate foarte bună. Practic, imaginea înregistrată este la 6K, dar redimensionată pentru obținerea unui cadru 4K de înaltă rezoluție. În același timp, poate filma și în slowmotion la 120fps @ Full HD.

Iată un clip filmat în 4K. Calitatea e incredibilă!

Revenind, iată specificațiile tehnice complete ale aparatului. El va fi disponibil începând cu luna martie și va costa în jur de 4.000 de lei, doar body, și 4.700 de lei în kit cu 16-50mm. Sunt însă doar aproximările noastre raportate la prețurile anunțate pentru SUA.

  • Senzor CMOS de 24.2 megapixeli;
  • Filmare 4K la o calitate foarte bună (de fapt, e un 6K comprimat);
  • Sistem de focalizare cu 425 de puncte, distribuite pe întreg cadrul, cu o foarte bună viteză de reacție;
  • Sensibilitate ISO care ajunge până la 51.200;
  • Display LCD de 3 inchi; vizor electronic cu o rezoluție de 2,4 milioane de pixeli;
  • Fotografiere în rafală cu până la 11 cadre pe secundă;
  • Utilizează card SD, are conectivitate wireless;
  • Are 9 butoane complet personalizabile cu peste 100 de funcții disponibile;
  • Cântărește 404 grame.

Noile obiective Sony G Master: 24-70mm f/2.8, 70-200mm f/2.8 și 85mm f/1.4

Pe scurt: obiective premium, tehnologie nouă, compatibilitate full-frame. Vor fi disponibile din martie-mai, iar 24-70-ul, de exemplu, ar putea costa aproximativ 10.000 de lei. Dar până atunci, iată două filme de prezentare care le descriu în totalitate.

Tot ieri Sony a mai anunțat și două noi teleconvertoare dedicate acestor obiective: 1.4X și 2X. Sony, chapeau bas!

Noile teleconvertoare Sony

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *