Adăugat pe 28 ianuarie 2015 de Dragoș Asaftei in Evenimente
 
 

Sony World Photography Awards: Categorie specială pt. fotografiile făcute cu telefonul mobil

Sony World Photography Awards: Categorie specială pt. fotografiile făcute cu telefonul mobil
Sony World Photography Awards: Categorie specială pt. fotografiile făcute cu telefonul mobil

În topul celor mai populare camere foto de pe Flickr se regăsesc cele ale telefoanelor poduse de Apple și Samsung. iPhone-urile ocupă de mulți ani primele poziții în acest clasament, semn că se încarcă tot mai multe fotografii făcute cu telefonul mobil. La fel și cu Instagram-ul. Este una dintre rețelele sociale cu cea mai rapidă creștere și vorbim, din nou, de fotografii făcute cu telefonul mobil.

Dacă acum câțiva ani scoteam destul de rar telefonul mobil să fac o fotografie, acum scot tot mai rar aparatul foto când sunt pe stradă și cedez cadrul în favoarea telefonului. La început îmi părea rău pentru că ratam șansa fotografierii momentului și cu D-SLR-ul. Apoi mi-am dat seama pe parcurs că nu-i atât de important cu ce fac fotografia respectivă, atât timp cât am un cadru cel puțin decent și din punct de vedere tehnic.

Desigur, fotografiile făcute în mod profesionist au tendința să fie mult mai ușor reținute de privitori (vezi un studiu recent făcut pe tema asta). Și mult mai de impact în unele situații. Dar uneori e suficient să surprinzi momentul, mai ales dacă vorbim de instantanee și situații de scurtă durată în care n-ai vreme să mai scoți aparatul din geantă. Și la cum au evoluat camerele foto de pe smartphone-uri, aproape că nici nu mai iei în calcul problema calității imaginii. Vezi review-urile făcute la camerele smartphone-urilor lansate de curând.

Cam atât cu introducerea destul de lungă. Să trecem la subiect.

Sony World Photography Awards introduce o categorie specială dedicată fotografiilor făcute cu telefonul mobil. Te poți înscrie gratuit în competiție până pe 27 februarie. Regulile sunt identice cu cele de la categoriile obișnuite. Rămâne să vedem acum cât de mult va crește această categorie numărul total de înscrieri. Anul trecut au fost înscrise 160.000 de fotografii din 166 de țări participante.

Mai multe detalii găsiți aici. E dovada potrivită a faptului că nu ai nevoie de un aparat foto scump ca să faci fotografii bune!

UPDATE: fotografiile trebuie să fie făcute după 27 ianuarie!Îți trimitem săptămânal cele mai bune fotografii publicate pe BlogDeFotografie.ro

Dragoș Asaftei

 
Avatar of Dragoș Asaftei