LOADING

Type to search

Spații de stocare anunțate la CES: Samsung, Kingston, Seagate și Toshiba

dragosasaftei 4 years ago

Avem aparate de fotografiat cu mulți megapixeli, putem fotografia în rafală cu tot mai multe cadre pe secundă, putem filma la rezoluție 4K și cu telefoanele ori aparatele compacte. Pe măsură ce toate lucrurile astea evoluează apare un principal inconvenient: spațiul de stocare. Unde punem toate fotografiile și filmele pe care le facem? Sau cât de repede le transferăm?

Noroc cu USB 3.0 și SSD-urile din calculatoare care te mai salvează de timp din copierea datelor. La fel și cu cititoarele de carduri tot mai performante și mai rapide. Acest segment al spațiilor de stocare este într-o permanentă dezvoltare, motiv pentru care la CES tot mai mulți producători au făcut anunțuri în această direcție.

Le-am selectat pe cele mai interesante dintre ele, iar primul cu care am să încep este noul SDD extern lansat de Samsung. E de mărimea unei cărți de vizită, poate stoca până la 1TB de date și le poate copia cu viteze de până la 450MBps.

Samsung Portable SSD T1Samsung Portable SSD T1

Noul SSD T1 vine ca o soluție pentru cei care caută un dispozitiv de stocare compact, ușor, dar rapid și de calitate. Este știută experiența celor de la Samsung în acest segment, motiv pentru care și noul model ar putea fi o soluție bună de stocare. Eu unul îl văd ca SSD-ul pe care îți pui portofoliul și datele importante. Cam tot ce ai nevoie ca să poți lucra din altă parte, tot ce ai nevoie ca să te poți reprezenta și, în cele din urmă, o soluție de stocare în timpul călătoriilor.

Așa cum ziceam, principalele lui caracterstici sunt mărimea similară cu cea a unei cărți de vizită, greutatea de aproximativ 30 de grame, spațiul de stocare – în funcție de versiune – de 250GB, 500GB ori 1TB, posibilitatea de transfer a datelor cu 450MBps și compatibilitatea cu USB 3.0 și 2.0.

Singurul inconvenient ar putea fi prețul, care estimăm că va fi de aproximativ 1.000 de lei pentru versiunea cu 250GB.

Kingston microSDHC UHS-I U3 16GB_SDCA3_16GBSP_hr_19_12_2014 16_18 (Large)Kingston UHS-I U3 – Card microSD pentru filmări 4K

Kingston simte „valul 4K” prezent pe tot mai multe dispozitive și lansează un card microSD de mare viteză care să poată asigura scrierea rapidă a fișierelor de acest tip. Principalul lui avantaj este că permite scrierea cu viteze de până la 80MBps. Ca idee, cel mai performant card microSD din oferta magazinelor de la noi este un Sony care permite scrierea cu 50MBps.

Desigur, nu-i ca și cum nu te-ai putea descurca folosind un card normal sau mai accesibil. Atât timp cât viteza de scriere este decentă (un card din clasa 10 ori noua clasă U1) poți filma la rezoluția 4K. Totuși, un astfel de card te poate scăpa de grija copierii în siguranță a secvențelor video 4K.

Cardul va fi disponibil în versiuni de 16GB, 32GB și 64GB și va veni și cu un adaptor SD în pachet. Pe lângă viteza mare de scriere, noul card mai are avantajul că este rezistent la apă – 30 de minute la o adâncime de până la un metru, rezistent la șocuri și la temperaturi extreme. Kingston oferă pentru el garanție pe toată durata de viață a produsului și suport tehnic gratuit.

Prețul la care ar putea ajunge la noi în versiuna de 64GB ar putea fi de aproximativ 450 de lei. Cel mai probabil varianta de 16GB va costa undeva în jurul a 200 de lei.

Toshiba SD NFCToshiba lansează un card cu NFC și încă unul de 16GB cu Wi-Fi

M-am bucurat când am citit titlul comunicatului cu lansarea noului card Toshiba cu NFC. Mă gândeam că te ajută să copiezi cumva și mai rapid fotografiile din aparat pe card. Dar nu e așa. Singurul lucru pe care-l poți face cu NFC-ul de pe acest card este să vezi fotografiile de pe el. Poți face asta printr-o nouă aplicație, Memory Card Preview, iar problema pe care ar trebui să o rezolve e următoarea: ai mai multe carduri SD și ai nevoie de unul gol; deschizi aplicația, vezi ce are fiecare pe el (treba asta se întâmplă rapid datorită conexiunii NFC) și apoi îl alegi pe cel potrivit.

Totuși, cât de des întâlnită e situația asta? Dacă ți-au format deja un mod de lucru și golești cardurile după ce le-ai folosit nu îți mai pui problema asta. Nu-i găsesc o utilitate prea mare cardului, dar poate că se va „pupa” cumva cu noile modele de camere ce urmează să fie lansate anul ăsta.

Se va găsi pe piață în versiuni de 8, 16 și 32GB, la vitezele standard ale unui card de clasa U1. Pe lângă acest model, Toshiba lanează o nouă versiune a cardului FlashAir. Cardurile din această gamă au wireless și te ajută să transferi fotografiile direct din aparat pe laptop sau telefon.

Toshiba FlashAir IIINoul card SD Flash Air III va fi disponibil în versiuni de 16 și 32GB, iar prețurile vor fi de aproximativ 350 de lei pentru prima, respectiv 450 de lei pentru a doua versiune. Deși apreciez mult gama aceasta de carduri de la Toshiba, nu-mi dau seama cu ce vine nou modelul al III-lea. Mi-ar fi plăcut să aibă, de exemplu, o viteză mai mare de scriere. În continuare este un card de clasa 10, nu foarte rapid în concordanță cu aparatele lansate în ultima perioadă.

Seagate Seven – 500GB într-un HDD de 7mm grosime

Seagate a lansat la CES un HDD extern de 500GB cu o grosime de doar 7mm. Este cel mai subțire astfel de harddisk de pe piață, iar cei de la Seagate spun că este totuși sufucient de rezistent încât să nu aducă probleme utilizatorilor. Cântărește 90 de grame, are conectivitate USB 3.0 și este făcut în întregime din oțel inoxidabil în așa fel încât să fie rezistent.

Prețul la care estimăm că se va vinde în România este de 450 de lei.

Seagate Seven

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *