Adăugat pe 15 decembrie 2014 de Dragoș Asaftei in Știri
 
 

Ștefan Dinu, Alkimik: „Ambrotipia este regina portretelor”

Ambrotipie - Ștefan Dinu
Ambrotipie - Ștefan Dinu

De ce? Motivul e simplu. Pe durata celor 10 secunde de expunere chipul omului trece prin mai multe microexpresii. La finalul acestora se obține o imagine neutră care reprezintă, de fapt, portretul acestuia. De aceea, așa cum spune Ștefan Dinu, pe vremea ambrotipiei nu exista termenul de „fotogenie”, pentru că fotografia nu surprindea expresia dintr-o fracțiune de secundă, ci o expresie naturală, definitorie pentru persoana respectivă.

Mai multe despre cum Ștefan Dinu a trecut de la avocatură la ambrotipie și despre cum acest proces a prins din nou viață vedeți în clipul următor creat, episodul al patrulea din seria Artisan creată de George MafteiTeodor Cucu, Alex Gâlmeanu, Ionuț Popescu, Ștefan Țenovici, Adrian Ciuplea și Augustin Krysta.

Și dacă aveți câteva minute treceți pe la Alkimik să vă faceți un astfel de portret. Atelierul este pe Calea Victorieinr. 16. :-)Îți trimitem săptămânal cele mai bune fotografii publicate pe BlogDeFotografie.ro

Dragoș Asaftei

 
Avatar of Dragoș Asaftei
Surprind de peste patru ani clipe prin fotografii și le asociez cu cuvinte creând povești. Am scris cărțile ”Primii 10 pași în fotografia digitală” și ”Primii 10 pași în fotografia de produs”, transpunând ideile esențiale într-un limbaj accesibil tuturor.