Adăugat pe 18 februarie 2014 de Dragoș Asaftei in Știri
 
 

Studentul român Sebastian Văcăriuc în finala Sony World Photography Awards

20140218-103648.jpg
20140218-103648.jpg

Sebastian Văcăriuc, student la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj, este finalist în competiția de fotografie Sony World Photography Awards Student Focus 2014.

“Student Focus” este unul dintre cele mai mari programe internaționale de fotografie dedicate studenților. În acest program sunt implicate 230 de instituții educaționale din lumea întreagă.

Sebastian este student în anul al doilea la Univerisitatea Babeș-Bolyai, unde urmează cursuri de fotografie, vine din Botoșani și are 23 de ani.

Cu fotografia intitulatâ ”Bătrân pe un câmp unde se sfârșește orașul” Sebastian s-a clasat în rândul primilor zece studenți din lume, rămânând ca în perioada următoare sa aflam rezultatele finale. Imaginea a fost realizată ca urmare a unei cerințe ce vizează subiectul ”Știrile de mâine”, într-o singură imagine.

”Fotografia a fost realizată în octombrie 2013, pe un câmp de la marginea orașului Cluj-Napoca. După câteva minute, l-am zărit pe acest bătrân și am vrut să surprind contrastul dintre el și ambientul sălbatic, mărginit în zare de blocurile din oraș. Ca de obicei, am văzut o conexiune între elementele componente ale imaginii, iar scopul meu era să o surprind”, spune Sebastian Văcăriuc despre fotografia sa.

”Am fost foarte fericit să aflu că sunt unul dintre finaliștii competiției. Acest rezultat îmi dă mai multă încredere în mine și este dovada că am progresat de-a lungul timpului. Am considerat ultima cerință a concursului ca pe o nouă provacare și voi face tot posibilul să ating standarele acestei competiții”, completează Sebastian Văcăriuc.

Fotografia de portret este ramura preferată de Văcăriuc din fotografie și speră ca va avea o carieră în această categorie.

În calitate de finalist, Văcăriuc a câștigat o cameră foto full frame Sony α7 , pe care va trebui să o folosească acum pentru a rezolva a doua cerință a competiției: o serie de fotografii cu numele ”Autoportrete”. O singură serie va fi aleasă câștigătoare de către juriul concursului.

Toți finaliștii beneficiază, de asemenea, de o călătorie în Londra, alături de profesorii lor, pentru a participa la gala de premiere Sony World Photography Awards 2014, ce are loc pe 30 aprilie.

La ceremonie va fi premiat Fotograful anului 2014 la Student Focus, ce va primi echipament fotografic Sony în valoare de 35.000 €.

Felicitări, Sebastian! Îți ținem pumnii în etapa următoare!

20140218-103557.jpgÎți trimitem săptămânal cele mai bune fotografii publicate pe BlogDeFotografie.ro

Dragoș Asaftei

 
Avatar of Dragoș Asaftei
Surprind de peste patru ani clipe prin fotografii și le asociez cu cuvinte creând povești. Am scris cărțile ”Primii 10 pași în fotografia digitală” și ”Primii 10 pași în fotografia de produs”, transpunând ideile esențiale într-un limbaj accesibil tuturor.