LOADING

Type to search

Tamron lansează noul 150-600mm f/5-6.3 VC USD, rival pentru Sigma 150-600mm

dragosasaftei 2 years ago

Tamron face pași repezi cu noua gamă de obiective anunțată de ceva timp, iar repoziționarea pare să prindă bine brandului nipon. În urmă cu câteva ore a anunțat lansarea noului Tamron 150-600mm f/5-6.3 VC USD G2, a doua generație a teleobiectivului cu aceeași distanță focală lansat în decembrie 2013 și care, spune producătoru, a fost un succes în rândul fotografilor care au nevoie de o asemenea distanță focală. Noul obiectiv nu îl va înlocui pe cel din 2013, prima versiune rămânând în continuare pe piață. În momentul de față Tamron 150-600mm G1 se găsește la F64, redus, la prețul de 3.870 de lei, unul bun pentru un asemenea obiectiv.

Tamron 150-600mm f/5-6.3 G2: Care sunt noutățile?

Noul obiectiv a fost construit pentru o mai bună compatibilitate cu D-SLR-urile care au senzori cu rezoluții foarte mari, oferind o calitate mai bună a imaginii printr-o optică de calitate superioară

  • Obiectivul ale trei elemente optice LD – Low Dispersion, care elimină în totalitate aberațiile cromatice;
  • Lentilele sunt tratate cu eBAND, un strat extrem de subțire care previne apariția lens flare-ului;
  • Distanța minimă de focalizare este de 2.2m (cu 0,5 mai mică decât la G1 – prima versiune), permițând, cum zic ei, „tele-macro photography”; Ca o comparație, distanța minimă de focalizare la Sigma 150-600mm (pe care l-am testat și care mi-a plăcut tare mult) este de 2.8m. Nikon 200-500, pe de altă parte, are aceeași distanță minimă de focus: 2.2m.
  • Sistemul de focalizare este mai rapid și mai precis. În același timp are funcția de Full-time Manual Focus, permițându-ți să faci oricând ajustări, fără să fie necesară trecerea de la un mod la altul.
  • Sistemul de stabilizare optică salvează acum 4.5 trepte la expunere și are 3 moduri: unul normal, unul pentru panning și unul complet nou. Al treilea mod se concentrează pe stabilizarea și mai bună a imaginii, dar nu îți mai arată prin vizor imaginea stabilizată, economisind practic energie.
  • Flex Zoom Lock: poți bloca și debloca zoom-ul la orice distanță focală, nu doar la capătul scurt cum e la majoritatea teleobiectivelor de acest fel.
  • Construcția e rezistentă la praf și umezeală.
  • Diafragma este controlată acum electromagnetic și pe aparatele Nikon (până acum era doar așa pe Canon), permițând redeschiderea ei cu o precizie și mai mare în timpul rafalelor rapide;

În același timp au mai fost lansate și două noi teleconvertoare dedicate acestui obiectiv: unul de 1.4x și altul de 2x, permițându-ți să ajungi la o distanță focală de 1.200mm pe full-frame și 1.800mm pe crop. Tare sunt curios să le testez și să văd cum arată imaginea la așa distanță focală.

Noul Tamron 150-600mm G2 va fi disponibil începând cu această lună la. Obiectivul a fost deja listat la F64. Întâi vor sosi versiunile pentru Nikon și Canon, iar apoi și cele pentru Sony. 

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *