Adăugat pe 3 aprilie 2014 de Dragoș Asaftei in Review
 
 

Testăm D-SLR-ul Canon 1200D: Prime fotografii și impresii

Test cu Canon 1200D
Test cu Canon 1200D

De ieri începând testăm noul Canon 1200D, cel mai recent D-SLR entry-level al brandului, înlocuitorul lui 1100D. Înainte de a face testul comparativ între el și 1100D, vom fotografia cu noul D-SLR în tot felul de situații. Primele fotografii le-am realizat chiar ieri imediat cum am luat aparatul de la F64.

Am profitat de faptul că era înnourat și am vrut să văd cât de bine redă culorile în astfel de situații. La o primă impresie am observat că atunci când am fotografiat florile copacilor (în loc cu lumină puternică pe fundal) culorile sunt redate exact așa cum ar trebui să fie, poate doar puțin mai reci. Însă atunci când am fotografiat albina pe păpădie cu fundalul în umbră culorile au fost destul de mult afectate și virate în spre albastru. Puteam corecta prin schimbarea temperaturii de culoare, dar am ales să las pe modul Auto tocmai ca să văd care sunt alegerile pe care le face aparatul.

Totuși, în ciuda culorilor virate spre albastru (care pot fi corectate, așa cum ziceam), am observat că sistemul de focalizare e destul de precis și rapid. N-am avut nicio problemă în a fotografia florile copacilor care se mișcau continuu din cauza vântului. La fel și atunci când am fotografiat albina. Cadrul cu albina când „decolează” nu e focalizat cum trebuie, dar asta nu ține de aparat. Am focalizat când albina era pe păpădie, iar când a zburat am declanșat. Din cauza că atunci când s-a ridicat a venit direct în spre aparat sistemul de focalizare n-a mai avut cum și pe ce să facă focusul.

Și acum haideți să vedem primele fotografii. Vom reveni zilele acestea cu review-ul final. Și nu uitați, dacă vreți să luați noul Canon 1200D noi vă dăm un rucsac foto cadou! Mai multe detalii găsiți aiciÎți trimitem săptămânal cele mai bune fotografii publicate pe BlogDeFotografie.ro

Dragoș Asaftei

 
Avatar of Dragoș Asaftei
Surprind de peste patru ani clipe prin fotografii și le asociez cu cuvinte creând povești. Am scris cărțile ”Primii 10 pași în fotografia digitală” și ”Primii 10 pași în fotografia de produs”, transpunând ideile esențiale într-un limbaj accesibil tuturor.