Adăugat pe 20 iulie 2015 de Dragoș Asaftei in Review
 
 

Test foto și video cu Nikon P900 (zoom optic 83x)

Fotografii în parcul Herăstrău cu Nikon P900
Fotografii în parcul Herăstrău cu Nikon P900

Până de curând am testat noul Nikon P900, un aparat foto bridge care-mi atrăsese atenția datorită zoom-ului optic 83x, unul dintre principalele sale avantaje, care atrăsese deja atenția pe internet din momentul în care au apărut primele teste foto și video.

Fiind bridge-ul cu cel mai mare zoom optic, pe noul P900 e o presiune mare. „Bine, bine, 83x, dar cum rămâne cu calitatea?”, ar spune unii. Totuși, cred că e un punct de plecare greșit. Să o luăm cu începutul.

Nikon P900Nikon P900 e-un aparat foto bridge cu un obiectiv de 24-2000mm și un sistem dublu de stabilizare a imaginii: are stabilizare optică în obiectiv și stabilizare electronică în corp. Pe lângă cele două avantaje, aparatul mai filmează full HD la 50fps, are conectivitate wireless și oferă posibilitatea controlului complet manual.

Prețul aparatului? Aproximativ 3.000 de lei. Deloc mare, ai zice, utiându-te la specificațiile tehnice. Calitatea imaginii? Suficiente de bună cât să poți obține fotografii reușite, mai ales dacă lumina e de partea ta. În condiții de luminozitate mai slabă sau la sensibilități ISO mari tinde să scadă, însă fotografiile rămân încă utilizabile.

Scopul lui? Îl văd un aparat extrem de util pentru pasionații de fotografie de natură, pentru cei care caută un aparat foto de vacanță, ori cei care vor să aibă un aparat… bun la toate (în anumite limite, desigur). E-un aparat cu care poți experimenta multe și care-ți satisface curiozitatea de a fotografia cu un teleobiectiv și o plajă focală generoasă.

Iată câteva concluzii după aproape două sătpămâni de test cu Nikon P900:

  • Poți fotografia fără probleme din mână la zoom optic 83x pe timpul zilei;
  • Sistemul dual de stablizare e eficient și te ajută mult mai ales atunci când filmezi;
  • Display-ul LCD rabatabil e util atunci când nu ai unghiul potrivit de fotografiere;
  • Focalizarea se face rapid în zone cu contrast mare;
  • Ar fi fost util un inel de focus pe obiectiv (pentru focus manual în timpul filmării);
  • Imaginile filmate sunt sharp, iar cadența de 50fps îți permite un oarecare slow-motion în anumite situații;
  • Imaginile arată bine până la ISO 3.200 dacă sunt corect expuse;
  • Senzorul de 16 megapixeli ar fi fost mult mai eficient dacă avea o suprafață mai mare (are 1/2.3 inchi, cam cât la un aparat foto compact obișnuit).

În final, priviți fotografiile pe care le-am realizat cu el, dar și câteva secvențe video înregistrate în mai multe situații.

Nikon P900 este disponibil la Yellowstore și F64 la prețul de 2.999 de lei

Fotografii la apus în București

Fotografii în parcul Herăstrău

Fotografii din zbor pe ruta București – Belgrad

Fotografii în timpul ceremoniei de Ziua Aviației

Peisaje fotografiate cu Nikon P900

Test video full HD la 50fpsÎți trimitem săptămânal cele mai bune fotografii publicate pe BlogDeFotografie.ro

Dragoș Asaftei

 
Avatar of Dragoș Asaftei
Surprind de peste patru ani clipe prin fotografii și le asociez cu cuvinte creând povești. Am scris cărțile ”Primii 10 pași în fotografia digitală” și ”Primii 10 pași în fotografia de produs”, transpunând ideile esențiale într-un limbaj accesibil tuturor.