Adăugat pe 1 martie 2014 de Dragoș Asaftei in Review
 
 

Testăm mirrorless-ul Sony A6000: Prime fotografii și impresii

Sony A6000
Sony A6000

Pe 11 februarie Sony a lansat un nou aparat foto mirrorless menit să ridice din nou standardele, mai ales din punctul de vedere al raportului preț/calitate. Noul Sony A6000 are un senzor APS-C de 24.3 megapixeli și cel mai rapid sistem de focalizare existent în momentul de față pe un mirrorless. Sistemul e compus din 179 de puncte care acoperă o foarte mare suprafață din cadru. Datorită acestui sistem aparatul poate fotografia cu 11 cadre pe secundă, focalizând fiecare cadru în parte.

Noi l-am primit în teste zilele acestea de la F64, cărora le mulțumim. Ziceam la început de raportul preț/calitate. Încă după prima oră de utilizare atentă am observat că în comparație cu multe mirrorless-uri de pe piață e mult prea ieftin pentru ce știe să facă. Poate am fost obișnuiți de producători cu prețuri mari la mirrorless-uri de calitate.

Sony A6000 va fi disponibil la F64 la prețul de 3.599 de lei.

Veți vedea și în imagini, dar și în review de ce spunem asta. După ce-am făcut primele fotografii am cam rămas fără cuvinte. Imaginile sunt extrem de clar redate, iar detaliile sunt exact așa cum ar trebui să fie.

Primul test l-am realizat în Centrul Vechi din București. L-am traversat de la un capăt la altul și am realizat câteva fotografii pe modul Automat. Practic n-am avut nicio implicare, aparatul a ales așa cum a considerat mai bine. Dar mai bine decât a ales el nu cred că se putea. Poate că ar fi trebuit supraexpuse câteva cadre, dar asta nu e deloc grav ținând cont de lumina de atunci.

Înainte să vedeți primele fotografii vrem să vă mai spunem un lucru. Aparatul e foarte ușor de utilizat cu o singură mână. Inelul de zoom e acționat electronic și se mișcă foarte ușor. Construcția aparatului e bine gândită din punct de vedere ergonomic. 

Și acum iată câteva crop-uri 100% din fotografiile pe care le-ați văzut. Gândiți-vă că sunt crop-uri fără nicio intervenție în postprocesare. Uitați-vă atenți la detalii. Din punctul nostru de vedere sunt redate foarte clar. 

Sony A6000 va fi disponibil la F64 la prețul de 3.599 de lei.Îți trimitem săptămânal cele mai bune fotografii publicate pe BlogDeFotografie.ro

Dragoș Asaftei

 
Avatar of Dragoș Asaftei