Adăugat pe 18 februarie 2014 de Dragoș Asaftei in Review
 
 

Testăm mirrorless-ul full-frame Sony A7R: Prime fotografii și impresii

Sony A7R + 28-70 + 16-70 + 24-105
Sony A7R + 28-70 + 16-70 + 24-105

Țin minte că în urmă cu câteva luni când s-au lansat aparatele Sony A7 și A7R eram tare curios de rezultatele pe care le poți obține cu ele și în ce măsură pot înlocui un D-SLR și trece pe postul de camere foto utilizate zilnic. Au toate caracteristicile tehnice necesare care te-ar încuraja să faci pasul acesta, dar mai rămânea „convingerea” propriu-zisă prin testarea modelelor.

Sony A7 și A7R sunt primele aparate foto mirrorless full-frame de pe piață. Și singurele în momentul de față. Și fac o treabă al naibii de bună, serios de nu!

În această perioadă am primit de la F64 în test modelul Sony A7R, un A7 cu câteva specificații tehnice în plus: senzor de 36.3 megapixeli, full HD necomprimat și eliminarea filtrului low-pass, AA.

Imediat după primul contact cu A7R am observat că este întâi un aparat care se ține bine în mână, un aparat solid care-ți dă încredere. Ai butoane pentru controale dedicate ale diafragmei, expunerii, sensibilității ISO, dar și pentru alte funcții utile din meniu.

Iar în momentul în care privești pe vizor îți dai seama că ți se redă o imagine de o calitate excelentă. Vizorul electronic are rezoluția de 2.400.000 de puncte și este unul dintre cele mai de calitate de pe piață. Eu nu sunt fanul vizoarelor electronice, însă acesta m-a făcut să-mi schimb părerea și să-i găsesc avantajele, mai ales atunci când fotografiezi în contralumină sau în alte situații asemănătoare.

Singurul lucru care nu mi-a plăcut până acum a fost acela că imaginea de pe LCD nu se actualizează când faci modificări la expunere, diafragmă sau ISO. Poate e o obișnuință de-a mea pentru că majoritatea LCD-urilor așa funcționează (și pe D-SLR-uri, și pe mirrorless-uri sau compacte).

În ceea ce privește calitatea imaginii nu am ce să-i reproșez. Priviți primele fotografii pe care le-am realizat. Sunt câteva cadre la apus (ISO 320-800) și, apoi, câteva fotografii imediat după apusul soarelui (ISO 6.400). Foarte bune rezultatele! Revenim zilele acestea cu review-ul complet. :-) Îți trimitem săptămânal cele mai bune fotografii publicate pe BlogDeFotografie.ro

Dragoș Asaftei

 
Avatar of Dragoș Asaftei