LOADING

Type to search

Testăm aparatul foto compact Sony HX60: Primele fotografii și impresii

dragosasaftei 5 years ago

Priviți-l în fotografia de mai sus. E mic, îl poți ține lejer într-un buzunar, are wireless, NFC și zoom optic 30x, totul cu un bun raport preț/calitate. De câteva zile l-am primit în teste de la F64 și am făcut primele fotografii. Chiar aseară am avut parte de un apus frumos pe care l-am și fotografiat cu Sony HX60, aparatul foto compact de care vorbim.

Am considerat că momentul apusului a fost un prim test potrivit, motiv pentru care începem cu aceste fotografii. Pe scurt, Sony HX60 are un senzor CMOS Exmor R de 20.4 megapixeli, filmează full HD la 50p, zoom optic de 30x (distanța focală ajunge până la 720mm) și poate fotografia în rafală cu până la 10 cadre pe secundă.

Din câte am observat până acum este una dintre cele mai bune alternative de aparat foto de vacanță sau călătorie din segmentul lui. Ar fi chiar util un astfel de test comparativ, dar vom reveni curând. Rămânând la HX60, aparatul are cam tot ce ai avea nevoie de la un compact pe care să-l iei în vacanță. Are un grip foarte bun și nu-ți dă senzația că l-ai putea scăpa de mână, iar senzorul se descurcă bine în redarea culorilor chiar și în situații mai dificile, atât timp cât e vorba de lumină naturală, după primele impresii.

Totodată, obișnuiți cu alte aparate din segment, am simțit la un moment dat nevoia LCD-ului rabatabil. HX60 are un LCD fix, touchscreen, dar cu o rezoluție bună. Imaginile se văd clar și au culori vii. Parcă mai saturate de cât le-am văzut apoi pe monitor, dar chiar și așa diferența nu este una mare.

Să vedem așadar primele fotografii realizate în timpul apusului de aseară. Totodată am atașat aici și un test video pentru a vedea cât de mult apropie obiectivul, de la 24mm până la 720.

Sony HX60 este disponibil la F64 la prețul de  1.749 de lei.

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bună!

Îți mulțumim că ai fost alături de noi până acum! Te anunțăm că proiectul Blog de fotografie se oprește aici.

Conținutul actualizat îl vei putea găsi pe www.dragosasaftei.ro, în secțiunea Blog de fotografie. Dacă ai întrebări legate de fotografie, le poți adresa aici.

Pe curând!

Dragoș Asaftei