Adăugat pe 8 ianuarie 2014 de Dragoș Asaftei in Review
 
 

Test video cu Sigma 18-35mm f/1.8: Seară de iarnă în București

Seară de iarnă în ceață
Seară de iarnă în ceață

De câteva zile dimineața și seara (uneori chiar și toată ziua) e în București o ceață atât de densă încât deseori abia vezi la câțiva metri în fața ta. E o ceață fotogenică, am putea spune. Iar pentru noi reprezintă o ocazie bună pentru testarea diferitelor echipamente foto pentru că sunt condiții dificile care pun la încercare diverse funcții ale aparatelor, obiectivelor și așa mai departe.

Ieri seara am testat modul în care se poate filma cu obiectivul Sigma 18-35mm f/1.8 pe care îl testăm zilele acestea. Aseară, la ora 19, eram în Piața Univeristății și filmam cadrele pe care le veți vedea mai jos. Majoritatea au fost realizate cu diafragma deschisă între f/2.2 și f/4 și cu sensibilități ISO cuprinse între 640 (cadrul cu statuia lui Ion Heliade Rădulescu) și 4.000. Cel mai des am filmat cu ISO 2.500.

Obiectivul e unul extrem de avantajos pentru filmare. Plaja focală de 18-35mm îți permite să filmezi atât peisaje sau scene urbane, cât și interviuri sau scene cu diverse personaje, iar deschiderea mare a diafragmei îți oferă o foarte bună separare a subiectului de fundal.

Pentru calitate și claritate optimă recomand filmarea cu obiectivul în cauză cu diafragma f/2.5 sau f/2.8. Cadrele vor ieși sharp, iar bokeh-ul va fi în continuare unul cremos. Priviți filmulețul! Revenim zilele acestea și cu review-ul complet (azi dimineață l-am mai supus la un test și am fotografiat prin ceață în Herăstrău).

Seară de iarnă în ceață – Test Sigma 18-35mm f/1.8 from Blog de fotografie on Vimeo.Îți trimitem săptămânal cele mai bune fotografii publicate pe BlogDeFotografie.ro

Dragoș Asaftei

 
Avatar of Dragoș Asaftei
Surprind de peste patru ani clipe prin fotografii și le asociez cu cuvinte creând povești. Am scris cărțile ”Primii 10 pași în fotografia digitală” și ”Primii 10 pași în fotografia de produs”, transpunând ideile esențiale într-un limbaj accesibil tuturor.