Adăugat pe 7 ianuarie 2014 de Dragoș Asaftei in Review
 
 

Testăm obiectivul Sigma 18-35mm f/1.8: Prime fotografii și impresii

Sigma 18-35mm pe Nikon D7000
Sigma 18-35mm pe Nikon D7000

În urmă cu jumătate de an Sigma anunța lansarea unui nou obiectiv. Era vorba de un all-around luminos cum nu se mai realizase până atunci: Sigma 18-35mm f/1.8. Este primul obiectiv zoom cu f/1.8 constant și e dedicat formatului crop.

Zilele acestea am reușit să găsim la Photosetup un exemplar al noului Sigma 18-35mm f/1.8  pe care să-l putem testa. Eram foarte curioși de comportamentul obiectivului în tot felul de situații, în special la deschiderea maximă a diafragmei pentru că, până la urmă, acesta e avantajul lui principal al lui.

Și am început prin a fotografia câteva flori. Dacă treceți în București pe la podul Eroilor și vreți să cumpărați flori să o faceți de la cei care vând imediat după ieșirea de la metrou. Au fost foarte amabili când le-am cerut acordul în a le fotografia florile pentru testarea obiectivului.

Iată deci primele fotografii realizate. Majoritatea dintre ele (în afară de cele cu trandafirii roșii) sunt realizate la f/1.8. Destul de sharp, nu? :-)

Până acum suntem încântați de modul în care s-a comportat. Ce am observat e că inelul de zoom se mișcă totuși destul de greoi, dar probabil că acest lucru se rezolvă în timp. În schimb inelul de focus se comportă excelent. E fin, poți focaliza manual precis și realiza ușor treceri de la un punct la altul în diferite filmări.

Haideți să privim fotografiile. Revenim zilele acestea cu review-ul complet. Îți trimitem săptămânal cele mai bune fotografii publicate pe BlogDeFotografie.ro

Dragoș Asaftei

 
Avatar of Dragoș Asaftei
Surprind de peste patru ani clipe prin fotografii și le asociez cu cuvinte creând povești. Am scris cărțile ”Primii 10 pași în fotografia digitală” și ”Primii 10 pași în fotografia de produs”, transpunând ideile esențiale într-un limbaj accesibil tuturor.