LOADING

Type to search

Selfie-ul de la Oscar intră în topul TIME: Cele mai bune fotografii din 2014

dragosasaftei 4 years ago

Până unde ajunge fotografia cu telefonul mobil? Cât de adevărată-i vorba că cea mai bună cameră foto e cea pe care-o ai cu tine? Cred că știm deja răspunsul la aceste întrebări. Cert e că e abia începutul. Avem camere foto din ce în ce mai bune pe telefoane (vezi topul cu cele mai bune camere foto de pe smartphone-uri în 2014). Piața aparatelor foto compacte e în scădere, iar oamenii fie preferă să fotografieze cu telefonul, fie își iau un mirrorless ori un D-SLR. Direcția de deja clară.

Dovadă o face selfie-ul făcut la începtul anului la gala premiilor Oscar. Pe lângă faptul că a dat startul valului de selfie-uri în toată lumea, fotografia a fost aleasă de Time și în topul celor mai bune făcute în 2014. Fotografia avea în prima oră de la publicarea pe Twitter peste 1 milion de retweet-uri. Acum s-au adunat mai mult de 3.3 milioane. E una dintre cele mai vizibile fotografii făcute vreodată.

Și a fost făcută cu un telefon. Că a fost făcută de o vedetă și că în fotografie sunt câștigătorii Oscarurilor e altă treabă. Bineînțeles că faptul ăsta a contribuit la vizibilitatea ei. Însă nu acesta a fost criteriul de alegere în topul făcut de revista TIME. Ei aleg fotografiile puternice, fotografiile de impact. Iar poza făcută de Ellen DeGeneres cu telefonul mobil a intrat în top.

Din ce-am găsit pe internet n-a mai intrat până acum o fotografie făcută cu telefonul mobil în topul TIME sau în alt astfel de top renumit. E o premieră. E un început. E o dovadă a faptului că scuza cu „nu am aparat bun, nu pot să fac poza asta” s-a cam dus. Să vedem ce urmează-n 2015!

Până atunci fiți cu ochii și pe Instagram. Azi a ajuns la 300 de milioane de utilizatori, iar 2015 sigur o să fie anul în care succesul rețelei sociale o să se resimtă și la noi.

Dar să vedem și topul complet al fotografiilor alese de TIME.

TIME: Top 10 fotografii din 2014

APTOPIX Russia Hailstorm Deaths

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *