Adăugat pe 8 aprilie 2013 de Dragoș Asaftei in Știri
 
 

Timelapse de pe Stația Spațială Internațională

Timelapse de pe Stația Spațială Internaională
Timelapse de pe Stația Spațială Internaională

Cei de la NASA continuă să ne surprindă într-un mod foarte plăcut. Cum? Fie ne fotografiază, fie ne filmează și apoi publică rezultatele superbe pe internet. De ce zic ne? Pentru că, inevitabil, undeva în fotografiile acelea, oricât de mici în comparație cu Pământul am fi, tot existăm, așa că facem parte din fotografii.

De această dată fotografii-astronauți de pe Stația Spațială Internațională au realizate un timelapse superb în care surprind rotația planetei și anumite fenomene meteorologice în diferite perioade ale anului. Veți regăsi secvențele cu Uraganul Irene, ba chiar și cu Aureola Boreală. E incredibil cum se văd toate aceste evenimente din spațiu. Privind fotografiile și secvențele de mai jos fotografia aeriană începe să pară ceva banal în comparație cu ceea ce fac cei de pe SSI.

Vă lăsăm în continuare cu timelapse-ul de care vă povestim. Și, dacă vreți să veți câteva fotografii mai detaliate, puteți descărca de aici ebook-ul publicat de NASA la începutul anului, ebook care conține aproximativ 100 de fotografii din satelit. :-)Îți trimitem săptămânal cele mai bune fotografii publicate pe BlogDeFotografie.ro

Dragoș Asaftei

 
Avatar of Dragoș Asaftei
Surprind de peste patru ani clipe prin fotografii și le asociez cu cuvinte creând povești. Am scris cărțile ”Primii 10 pași în fotografia digitală” și ”Primii 10 pași în fotografia de produs”, transpunând ideile esențiale într-un limbaj accesibil tuturor.