Adăugat pe 4 decembrie 2013 de Dragoș Asaftei in Povești
 
 

Timelapse de la fereastră. De pe Stația Spațială Internațională.

Timelapse de pe Stația Spațială Internațională
Timelapse de pe Stația Spațială Internațională

„Merg și eu să mă uit pe geam că se vede tare frumos Pământul. Cred că ar merge un timelapse la cât de minunat se vede.” Cam așa ne imaginăm că ar suna o conversație, banală pentru cei de acolo, de pe Stația Spațială Internațională. Pentru astronauții aflați acolo privirea răsăritului pe fereastră, spre exemplu, capătă cu totul și cu totul o altă noțiune. :-)

Haideți să privim acum ce le-a ieșit astronauților care ne surprind în mod plăcut și de această dată. Cadrele din acest timelapse au fost realizate în timpul expedițiilor 29, 30 și 31. Scopul, așa cum spune realizatorul David Peterson, a fost să scoată în evidență stația în sine și oamenii care sunt la bordul ei, în special pe Don Pettit, fotograful care a realizat o mare parte din secvențele din acest montaj.

Așa cum ziceam, oamenii de la NASA înțeleg cât de importante sunt toate fotografiile și filmele pe care le realizează și pe transmit mai departe către fiecare dintre noi. Înțeleg asta și pun accent din ce în ce mai mult pe oferirea de reprezentări vizuale pentru ceea ce se întâmplă acolo unde ajung doar câteva persoane din toată lumea.

Să începem ziua privind acest timelapse. Să începem ziua privind „peisajul” pe care îl văd astronauții atunci când se uită pe geam. :-) Să-l priviți la 1080p. Sau la rezoluția originală că a fost realizat în 4K!Îți trimitem săptămânal cele mai bune fotografii publicate pe BlogDeFotografie.ro

Dragoș Asaftei

 
Avatar of Dragoș Asaftei