Adăugat pe 1 ianuarie 2016 de Dragoș Asaftei in Știri
 
 

Tokina încheie 2015-le cu lansarea unui obiectiv de 14-20mm f/2 pentru Canon și Nikon

Tokina încheie 2015-le cu lansarea unui obiectiv de 14-20mm f/2 pentru Canon și Nikon
Tokina încheie 2015-le cu lansarea unui obiectiv de 14-20mm f/2 pentru Canon și Nikon

Tokina a anunțat în ultima zi din 2015, pe 31 decembrie, lansarea unui nou obiectiv ultra-wide pentru aparatele foto Canon și Nikon cu senzor APS-C. Noul 14-20mm f/2 înlocuiește arhicunoscutul obiectiv 11-16mm f/2.8 care s-a bucurat de un succes extraordinar de când a fost lansat și până în prezent.

Astfel că în momentul de față Tokina pune la dispoziția fotografilor, dar și celor care filmează cu D-SLR-ul, trei obiective ultra-wide: 14-20-ul lansat acum, 11-20mm f/2.8 și 11-16-le relansat de curând în varianta video (cu o construcție care să permită folosirea sistemelor de tip follow-focus ori zoom).

Prețul noului obiectiv nu a fost anunțat încă, la fel cum nu se știe nici data la care va fi pus la vânzare. Judecând după prețurile celorlalte obiective Tokina, estimez că 14-20-ul va costa în jur de 3.500 de lei și cu siguranță va fi o variantă bună pentru cei care caută un ultra-wide luminos pentru aparatele DX.

Pe lângă faptul că are deschiderea diafragmei atât de mare – f/2, permițând o separare bună a subiectuui de fundal – zoom-ul îl face versatil pentru mai multe tipuri de fotografie. Ar putea fi o variantă bună atât pentru fotoreportaj, de exemplu, cât și pentru fotografie de arhitectură ori de natură. Distanța minimă de focalizare este de 28 de milimetri, putând astfel fotografia subiecte aflate chiar și la 6-7 centimetri de lentila frontală a obiectivului.

Cu o construcție solidă, noul 14-20mm cântărește 725 de grame. Revenim cu completări.Îți trimitem săptămânal cele mai bune fotografii publicate pe BlogDeFotografie.ro

Dragoș Asaftei

 
Avatar of Dragoș Asaftei
Surprind de peste patru ani clipe prin fotografii și le asociez cu cuvinte creând povești. Am scris cărțile ”Primii 10 pași în fotografia digitală” și ”Primii 10 pași în fotografia de produs”, transpunând ideile esențiale într-un limbaj accesibil tuturor.