LOADING

Type to search

Transcend lansează RDF2: Cititor de carduri CF care poate transfera date cu până la 500MBps

dragosasaftei 4 years ago

În ultimii doi ani producătorii de carduri de memorie au lansat modele noi parcă pe bandă rulantă. Nu treceau 2-3 luni fără un nou model de card. Toate având capacități din ce în ce mai mari și posibilitatea de transfer a datelor cu sute de mega pe secundă. Problema apare însă atunci când vrei să copiezi pozele pe un calculator sau laptop.

Dacă ai un laptop cu un cititor de carduri de mare viteză integrat (cum e cel de pe noile Macbook-uri Pro), te poți considera norocos. Dacă n-ai un așa laptop sau folosești carduri CF ai cam dat de belea.

De mai bine de o lună caut la noi în țară un cititor de carduri CF USB 3.0. De o lună. În afară de un model de la Lexar – a cărui calitate la construcție este îndoielnică, asta după feedback-ul maimultor persoane care l-au achiziționat – nu prea ai ce să-ți cumperi. Mai sunt 2-3 modele pe care le găsești rar pe stocuri, dar care nu-și fac treaba foarte bine.

O variantă foarte bună era un model de la Transcend, dar care nu mai e de găsit nicăieri pe stoc. Probabil că motivul este lansarea unui nou cititor de carduri. Care sper să ajungă cât mai repede pe stocuri și să fie în cantități suficiente!

Transcend RDF2: Cititor de carduri CF USB3.0

Noul cititor de carduri CF beneficiază de o conectivitate USB 3.0 și poate transfera datele cu viteze de până la 500MBps, depinzând, desigur, de cât de performante sunt compenentele calculatorului/laptop-ului pe care se face transferul. Noul cititor ar trebui să facă față cu brio cardurilor de memorie 1000x, a căror viteză de transfer ajunge până la 150MBps.

Prețul încă n-a fost anunțat, dar probabil va fi între 100 și 200 de lei. Modelul vechi care făcea o treabă foarte bună și era și el foarte compact se putea găsi la aproape 90 de lei și-și făcea treaba de minune – Transcend F8 3.0.

Așteptăm să apară pe stocuri noul model. Deși în continuare este o discrepanță destul de mare între cadurile de memorie de mare viteză și cititoarele care să le facă față.

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *