Adăugat pe 5 martie 2013 de Dragoș Asaftei in Evenimente
 
 

Transit, o expoziție de excepție la Cluj Napoca

Transit, o expoziție de excepție la Cluj
Transit, o expoziție de excepție la Cluj

De competiția World Press Photo ați auzit. Chiar în urmă cu câteva săptămâni v-am prezentat fotografiile premiate anul acesta. E una dintre cele mai renumite competiții internaționale de fotografie și, totodată, una care aduce în față fotografii pline de povești realizate de fotografi care prezintă, prin artă, documentare de excepție.

Photo Romania Festival 2013, care se va desfășura, asemenea anului trecut, la Cluj, aduce în prim plan această competiție prin intermediul fotografului Espen Rasmussen, fotograf care a câștigat de două ori competiția World Press Photo și de șapte ori Pictures of the Year.

Espen Rasmussen a realizat un proiect fotojurnalistic denumit Transitun proiect care prezintă în fotografii poveștile refugiaților din întreaga lume. Ei bine, cele mai reușite fotografii din acest proiect vor fi expuse în cadrul festivalului la Muzeul de Artă din Cluj, în perioada 17-26 mai 2013. 

De asemenea, festivalul va mai fi însoțit de o serie largă de expoziții inedite, workshop-uri, concerte și petreceri, toate încojurate de lumea fotografiei. Dacă sunteți în zonă, vă recomandăm să ajungeți la expoziție! Fotografiile lui Espen Rasmussen vă vor lăsa fără cuvinte. :)Îți trimitem săptămânal cele mai bune fotografii publicate pe BlogDeFotografie.ro

Dragoș Asaftei

 
Avatar of Dragoș Asaftei
Surprind de peste patru ani clipe prin fotografii și le asociez cu cuvinte creând povești. Am scris cărțile ”Primii 10 pași în fotografia digitală” și ”Primii 10 pași în fotografia de produs”, transpunând ideile esențiale într-un limbaj accesibil tuturor.