Adăugat pe 4 octombrie 2014 de Dragoș Asaftei in Sfaturi utile
 
 

Tutorial video: Cum să fotografiezi fumul

Cum să fotografiezi fumul
Cum să fotografiezi fumul

Seria tutorialelor video realizate împreună cu F64 continuă. Primul tutorial a fost despre fotografierea picăturilor de apă în cădere. Cel de astăzi continuă în aceeași direcție – fotografii pe care le poți face în casă fără să ai nevoie de o recuzită complexă – și vorbește despre fotografierea fumului.

Video: Cum să fotografiezi fumul

Parcurgând cele 11 minute ale clipului veți vedea care este recuzita de care aveți nevoie (hârtii negre, bețișoare parfumate, un eventual suport și chibrituri sau o brichetă, nimic complicat), echipamentul tehnic necesar (am utilizat un kit entry-level – fotografiile pot fi realizate cu absolut orice D-SLR sau Mirrorless), iar apoi pașii prin care am trecut pentru realizare fotografiilor. Clipul se încheie cu o parte de postprocesare.

Aveam impresia că-i mai ușor să vorbești atunci când editezi fotografiile. Într-adevăr, totul vine nativ, dar unele instrumente din Photoshop par mai greu de explicat în cuvinte. Dar de aceea e și partea video în completare, nu? :-)

Kit-ul cu care am fotografiat în acest clip este compus din Nikon D3300 + 18-55VR II - îl găsiți acum în promoție redus cu 12% și blițul Nissin Di600Am declanșat blițul de la distanță folosindu-mă de un set de triggere Micnova FT-4C, iar tot ansamblul l-am pus pe un minitrepied Manfrotto Pixi, care mi se pare extrem, extrem de util în multe situații. Am să revin cu un articol despre cât de mult m-a ajutat minitrepiedul ăsta în ultimul an. :-)

Iar acum să vedem clipul! Dacă aveți întrebări sau sugestii pentru următoarele clipuri vă rog să le lăsați în comentarii. :-)

Iată și câteva dintre fotografiile rezultate în timpul filmărilor!

Cum să fotografiezi fumul Cum să fotografiezi fumul Cum să fotografiezi fumul Cum să fotografiezi fumul Cum să fotografiezi fumul Cum să fotografiezi fumul Cum să fotografiezi fumul Cum să fotografiezi fumul Cum să fotografiezi fumulÎți trimitem săptămânal cele mai bune fotografii publicate pe BlogDeFotografie.ro

Dragoș Asaftei

 
Avatar of Dragoș Asaftei
Surprind de peste patru ani clipe prin fotografii și le asociez cu cuvinte creând povești. Am scris cărțile ”Primii 10 pași în fotografia digitală” și ”Primii 10 pași în fotografia de produs”, transpunând ideile esențiale într-un limbaj accesibil tuturor.