Adăugat pe 21 februarie 2015 de Dragoș Asaftei in Sfaturi utile
 
 

Tutorial video: Fotografie de produs cu o singură sursă de lumină

Tutorial video - Fotografia de produs cu o singură sursă de lumină
Tutorial video - Fotografia de produs cu o singură sursă de lumină

Seria ghidurilor video făcute alături de F64 continuă cu un nou episod. De această dată vorbim de fotografia de produs cu o singură sursă de lumină. Desigur, e-o denumire generică. La fel de bine pot fi fotografiate și alte subiecte în aceleași condiții: flori, mici animale de companie și așa mai departe.

Tutorialul urmărește la un nivel simplu fotografierea cu un singur bliț și obținerea unui fundal uniform apoi în Adobe Photoshop. Pe lângă asta mai există și componenta în care am declanșat blițul din mai multe direcții și am unit apoi în postprocesare toate fotografiile pentru obținerea unei lumini uniforme.

Nu vorbim de-o procesare avasantă, ci de tehnici simple la îndemâna oricui, chiar și fără experiență în Photoshop. Vă invit să vedeți clipul. Dacă aveți întrebări ori anumite precizări vă rog să le lăsați în comentarii, aici sau pe pagina clipului. :-)

Vezi și alte ghiduri din aceeași serie:Îți trimitem săptămânal cele mai bune fotografii publicate pe BlogDeFotografie.ro

Dragoș Asaftei

 
Avatar of Dragoș Asaftei
Surprind de peste patru ani clipe prin fotografii și le asociez cu cuvinte creând povești. Am scris cărțile ”Primii 10 pași în fotografia digitală” și ”Primii 10 pași în fotografia de produs”, transpunând ideile esențiale într-un limbaj accesibil tuturor.