LOADING

Type to search

Un fotograf român câștigă premiul de excelență la Pictures of the Year

dragosasaftei 6 years ago

Ieri veneam cu o veste excelentă și anume că doi fotografi români se află în finala competiției Sony World Photography Awards 2013. Astăzi venim cu o veste la fel de bună! Dacă o ținem așa s-ar putea să fie un an excelent pentru fotografie în România!

Probabil ați auzit de competiția POY – Pictures of the Year. Este una dintre cele mai importante competiții internaționale de fotografie. Și probabil știți și cu ce vom continua. Ei bine, cu o veste excelentă! Fotograful român, Andrei Pungovschia câștigat Premiul de Excelență – Categoria Portret – prin fotografia de mai sus.

Este o fotografie superbă care îți spune o poveste de îndată ce o privești! Felicitări, Andrei! Titlul fotografiei este „Tough Journey” („Călătorie grea”), iar aceasta prezintă povestea unui băiețel de cinci ani, povestea lui Luca. Iată despre ce este vorba.

„Luca are cinci ani. Este autist. Cinzi zile pe săptămână, mama lui îl trezește la ora 5:30 dimineața și îl pregătește pentru mersul cu trenul până la București, la o distanță de aproape 90 de kilometri unde a fost acceptat de centrul de analiză Applied Behaivor, condus de un ONG care suportă trei sferturi din costuri. Restul sunt acoperite de familie și donații. Suma lunară plătită de guvern este de 160$, sumă care nu acoperă nici măcar costul biletelor de tren.”

Întreaga poveste a lui Luca poate fi citită în articolul din Decât o RevistăPuteți vedea toate fotografiile câștigătoare în acest an pe pagina oficială, Pictures of the Year.

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *