Adăugat pe 7 aprilie 2015 de Dragoș Asaftei in Fotografia în Social Media
 
 

Instagram mai VSCOcam cu noile funcții: Color și Fade?

Instagram mai VSCOcam cu noile funcții: Color și Fade?
Instagram mai VSCOcam cu noile funcții: Color și Fade?

Recunosc că m-a cam prins „valul fade” care-a luat naștere anul trecut o dată cu lansarea a tot mai multe aplicații de editare foto pe smartphone-uri. Dacă bine-mi amintesc, VSCOcam a fost prima dintre ele care a pus accent pe funcția fade, regăsindu-se în aproape toate filtrele ca setare predefinită. Rezultatul s-a și văzut după scurt timp. Tot mai multe dintre fotografiile publicate pe Instagram, dar nu numai, încep să fie editate în acest fel.

Cam circulă vorba că dacă vrei să obții efectul lipsit de contrast, fade, e recomandat să editezi imaginile în VSCOcam. Dar începând de astăzi mai e o alternativă. Sau, de fapt, o variantă mai simplă care ar putea atrage destul de mulți utilizatori.

Noua versiune de Instagram are inclusă opțiunea Fade, dar și Color, care permite adăugarea unui layer de culoare peste zonele umbrite ori supraexpuse. Ambele funcții se regăesc pe VSCOcam încă de la primele versiuni. Probabil că motivul pentru care au fost preluate și de Instagram e frecvența cu care au fost utilizate setările în alte aplicații precum VSCOcam.

Ce urmează în continuare? Aplicația Instagram devine tot mai completă. Ar fi utilă funcția de crearea a unor filtre personalizate, ori de copiere a setărilor utilizate pentru editarea unei fotografii. În același timp ar fi interesantă păstrarea fotografiilor într-un format propriu care să permită reluarea editării în orice moment.

Acestea sunt două dintre avantajele VSCO din momentul de față. Pe lângă ele mai vorbim și de o comunitate extrem de puternică și total diferită de cea Instagram regăsită în GRID. E interesant de urmărit fenomenul și de văzut cum probabil la un moment dat va exista o separare mai puternică între cele două rețele sociale (asta a devenit VSCO în ultimul an) ori, de ce nu, o îmbinare.

Dar până atunci să vedem cum arată noile funcții ale versiunii Instagram, disponibile momentan doar pentru Android. Urmează în câteva zile să fie lansată și versiunea pentru iOS.

Instagram mai VSCOcam cu noile funcții: Color și Fade?Îți trimitem săptămânal cele mai bune fotografii publicate pe BlogDeFotografie.ro

Dragoș Asaftei

 
Avatar of Dragoș Asaftei
Surprind de peste patru ani clipe prin fotografii și le asociez cu cuvinte creând povești. Am scris cărțile ”Primii 10 pași în fotografia digitală” și ”Primii 10 pași în fotografia de produs”, transpunând ideile esențiale într-un limbaj accesibil tuturor.