LOADING

Type to search

Update Lightroom: Preset-uri noi sub formă de filtre cu bune, cu rele

dragosasaftei 3 years ago

În urmă cu o săptămână Lightroom Classic CC, așa cum a fost redenumit programul de editare foto acum câteva luni, a primit un update consistent: preset-uri sub formă de filtre. Unele voci spun că prin mișcarea asta Lightroom-ul intră în zona aplicațiilor/preset-urilor VSCOcam ori altele similare, care sunt foarte populare în rândul fotografilor, cu atât mai mult al celor prezenți pe Instagram.

Astfel, în modulul DEVELOP, a apărut o secțiune dedicată acestor filtre, aproape 40 la număr, cărora le poți regla și intensitatea. Ele sunt împărțite de la început în câteva categorii: Basic, Artistic, B&W, Modern și Vintage. Deocamdată nu am descoperit cum pot fi reorganizate ori cum se pot importa alte filtre, dar dacă lucrul acesta nu e încă posibil, cu siguranța va fi în viitor prin adaptarea preset-urilor clasice sub formă de filtre.

Câteva exemple de filtre

Pe lângă aceste filtre, update-ul aduce câteva noi preset-uri clasice, organizate astfel: Color, Creativ, B&W, Curve, Grain, Sharpen, Vignetting.

Asta a fost partea bună. Partea mai puțin bună e că update-ul nou duce versiunea cu câteva luni în urmă când vine vorba de viteză. Dacă ultimele update-uri făceau ca Lightroom să se miște din ce în ce mai bine, acum se simte o scădere semnificativă a vitezei, atât în Library, cât și în Develop, resimțită atât pe laptop-uri, cât și pe PC-uri cu configurații bune.

Tu ai făcut update la noua versiune? Ai întâmpinat probleme?

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

1 Comments

 1. giani barbulescu 10 April 2018

  Manually install profiles

  The existing DCP profiles on your computer are automatically converted to XMP format, once you update to Camera Raw 10.3. If you want to add a DCP profile after the first launch, copy the profile manually to the following locations:

  Win: C:\ProgramData\Adobe\CameraRaw\CameraProfiles
  Mac: ~/Library/Application Support/Adobe/CameraRaw/CameraProfiles (This is the user pat

  Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bună!

Îți mulțumim că ai fost alături de noi până acum! Te anunțăm că proiectul Blog de fotografie se oprește aici.

Conținutul actualizat îl vei putea găsi pe www.dragosasaftei.ro, în secțiunea Blog de fotografie. Dacă ai întrebări legate de fotografie, le poți adresa aici.

Pe curând!

Dragoș Asaftei