LOADING

Type to search

Vizitează de pe 8 până pe 29 mai expoziția World Press Photo în București

dragosasaftei 4 years ago

În perioada 8-29 mai expoziția World Press Photo 2015 ajunge în București, în Piața Universității, alături de Canon ca partener oficial. Expoziția va putea fi vizitată de luni până joi – 11:00-21:00, vineri – 11:00-22:00 și de sâmbătă până duminică – 10:00-22:00. Taxa de vizitare a expoziție este de 10 lei.

Așadar, timp de o lună, veți putea vedea în București cele mai puternice fotografii realizate în jurul lumii anul trecut. Pe unele e posibil să le știți deja, însă merită să le vedeți și tipărite. Veți vedea că e-o experiență diferită! Despre cum a fost anul trecut la expoziție am scris aici.

World Press Photo este cea mai importantă expoziție de fotojurnalism din lume, iar anul acesta a ajuns la cea de-a 58-a aniversare. Evenimentul a pornit ca o iniţiativă a Fundaţiei World Press Photo, fondată în 1955, în Olanda – Amsterdam. Principalele obiective ale acestei organizații au fost stabilirea de standarde ridicate în fotojurnalism şi fotografie documentară, la nivel mondial.

Fotografia câștigătoare a fost realizată cu un aparat Canon EOS 5D Mark III, folosind o diafragmă de 2.2, cu o expunere de 1/200, distanță focală de 35mm și ISO 1600. Mads Nissen a primit un premiu de 10.000 Euro din partea World Press Photo și un kit profesionist constând în camera foto DSLR și obiective, din partea Canon Europe. În plus, fotografiile incluse în expoziție sunt imprimate pe imprimatele Canon de format mare și pe imprimante flatbed Océ Arizona. Imaginile câștigătoare sunt expuse în 100 de orașe din aproximativ 40 de țări, fiind vizionate de peste 3.5 milioane de vizitatori.

Toate fotografiile câștigătoare pot fi văzute și pe site-ul oficial, World Press Photo. Dar dacă puteți, merită să ajungeți la expoziție! 🙂

World Press Photo of the Year 2015

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bună!

Îți mulțumim că ai fost alături de noi până acum! Te anunțăm că proiectul Blog de fotografie se oprește aici.

Conținutul actualizat îl vei putea găsi pe www.dragosasaftei.ro, în secțiunea Blog de fotografie. Dacă ai întrebări legate de fotografie, le poți adresa aici.

Pe curând!

Dragoș Asaftei