Adăugat pe 7 ianuarie 2016 de Dragoș Asaftei in Știri
 
 

Zeiss intră pe piața obiectivelor pentru telefoanele mobile

Zeiss ExoLens obiective pentru smartphone 5
Zeiss ExoLens obiective pentru smartphone 5

Zeiss a anunțat cu câteva ore în urmă lansarea unei noi game de produse. Zeiss ExoLens este un kit de obiective pentru smartphone-uri (deocamdată disponibile doar cu suport pentru iPhone 6, 6S, 6 Plus și 6S Plus) compus dintr-unul wide, altul tele și, al treilea, unul macro. Cu siguranță vor fi puncte de referință în rândul obiectivelor pentru smartphone-uri, mai ales că piața e umplută în momentul de față de o mulțime de soluții venite din China, unele mai bune, dar multe dintre ele de o calitate foarte slabă.

Zeiss ExoLens obiective pentru smartphone 3

Zeiss ExoLens obiective pentru smartphone 4Topul celor mai bune 3 kit-uri de astfel de obiective ar putea fi format, din punctul meu de vedere, de noul ZeissManfrotto și Ztylus. Pe cele două din urmă le-am testat și-am fost descoperit că sunt de o calitate foarte bună, neafectând imaginea cu diverse aberații/artefacte optice așa cum o fac alte tipuri de obiective.

Revenind la Zeiss, e bine de știut că fiecare dintre cele trei obiective are lentilele tratate cu un strat antireflexie T*, care permite să pătrundă o cantitate mai mare de lumină prin ele și, totodată, scade puterea de reflexie a acestora. 

Kit-ul Zeiss ExoLens va veni cu un suport metalic de pus pe carcasa telefonului, o montură de trepied și încă un adaptor pentru alte accseorii. Obiectivele ar trebui să fie disponibile până în vara acestui an. Fotografii surprinse cu aceste obiective puteți vedea în continuare, dar și pe contul de Instagram ExoLens.

Fotografii făcute cu Zeiss ExoLens 6 Fotografii făcute cu Zeiss ExoLens 5 Fotografii făcute cu Zeiss ExoLens 4 Fotografii făcute cu Zeiss ExoLens 3 Fotografii făcute cu Zeiss ExoLens 2 Fotografii făcute cu Zeiss ExoLens 1Îți trimitem săptămânal cele mai bune fotografii publicate pe BlogDeFotografie.ro

Dragoș Asaftei

 
Avatar of Dragoș Asaftei
Surprind de peste patru ani clipe prin fotografii și le asociez cu cuvinte creând povești. Am scris cărțile ”Primii 10 pași în fotografia digitală” și ”Primii 10 pași în fotografia de produs”, transpunând ideile esențiale într-un limbaj accesibil tuturor.