LOADING

Type to search

15 fotografii în care oamenii descriu Parisul

dragosasaftei 7 years ago

De fiecare dată când văd proiecte, cadre reușite sau încercări aparte ale fotografilor români simt așa, o bucurie aparte în suflet. Nu știu cum să o descriu mai bine, dar cred că e vorba de mândrie. Mândria că uite, avem persoane care pun pe noi, românii, în valoare așa cum știu ei mai bine. Și de multe ori imaginile lor ajung peste hotare și ne fac cinste. E cea mai bună dovadă că fotografia e unul dintre cei mai de seamă ambasadori ai unei națiuni, ai unei țări.

Proiectul pe care vi-l prezentăm astăzi e unul aparte. Andrei Ivan și Cristina Ștefan au realizat un proiect îndrăzneț tocmai în Paris. Pornind de la întrebarea „What do YOU love about Paris?” au oprit turiști și i-au rugat să le răspundă scriind mesajul lor pe o coală de hârtie, urmând ca mai apoi să fie fotografiați.

„Cred că proiectul acesta a fost cel mai bun lucru pe care l-am fi putut face ca să cunoaştem mai bine oraşul”, ne spun Andrei și Cristina. Au văzut obiectivele principale, s-au plimbat pe străzi, dar până la urmă pulsul unui oraș e în oameni, nu?”. Și așa a început proiectul.

„Oamenii au fost foarte deschişi, unii au mai stat de vorbă cu noi şi după ce am făcut pozele – ne-au întrebat, la rândul lor, din ce ţară suntem şi nu, nu aveau o părere proastă despre România – şi mi s-a părut fantastic acest lucru”, completează Cristina în prezentarea proiectului. Poate că încet, încet lucrurile se schimbă. Poate că făcându-ne remarcați prin astfel de idei, de încercări reușim să schimbăm mentalități. 🙂

Mai jos puteți vedea 15 fotografii în care oamenii descriu Parisul și veți regăsi câteva motive extrem de interesante. Pe autorii proiectului, fotograful Andrei Ivan și prietena sa, Cristina Ștefan îi puteți urmări pe Vanity Zero🙂

Înainte de a vă lăsa cu fotografiile, nu ne-am putut abține să îi întrebăm dacă s-au gândit la un asemenea proiect aplicat pe București. Iată răspunsul lor. 🙂

Da, chiar ne-am gândit să încercăm să facem asta și în București într-o zi, ca să comparăm “rezultatele”, să vedem cum reacționează oamenii și cine știe, poate mai aflăm și câte un secret 🙂 Ar fi bine însă să facem asta în plin sezon turistic, eu cel puțin sunt curioasă și de părerea celor din afară.” Abia așteptăm să vedem ce iese! 

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bună!

Îți mulțumim că ai fost alături de noi până acum! Te anunțăm că proiectul Blog de fotografie se oprește aici.

Conținutul actualizat îl vei putea găsi pe www.dragosasaftei.ro, în secțiunea Blog de fotografie. Dacă ai întrebări legate de fotografie, le poți adresa aici.

Pe curând!

Dragoș Asaftei