LOADING

Type to search

24 de fotografii de la Transylvania Rally realizate de echipa Rally Photo

dragosasaftei 7 years ago

Noi nu am mai văzut așa fotografii de la raliuri. Am rămas plăcut surprinși când am observat aceste fotografii de la Transylvania Rally. Ne-am zis Wow, fotografii de noapte la raliu cu setup de lumini! Asta da! Și apoi un zâmbet ni s-a așezat pe față. 🙂

I-am cunoscut pe cei doi fotografi din spatele minunatelor cadre, am discutat cu ei și am aflat povestea fotografiilor, poveste pe care vă vom spune în continuare. Înainte de toate, fotografiile au fost realizate de Balázs Attila și Balint Elod Erdely, doi fotografi din Odorheiu-Secuiesc care au reușit să adune unele dintre cele mai bune fotografii de la raliuri din țară. Totul a început în 1999 când Attila a înființat Rally Photo. După câțiva ani s-a alăturat și Elod echipei. Attila, de exemplu, a fotografiat peste 170 de competiții sportive din zona raliurilor! 170! Vă dați seama că a văzut multe și a trăit si mai multe.

Discutând cu ei am vrut să aflăm mai multe despre cum au fost realizate fotografiile. Ne-au spus că ei au fotografiat cam cu trei blițuri declanșate de la distanță simultan, toate trei puse într-un viraj în așa fel încât să obțină rezultate bune, dar să nu deranjeze piloții. Așa cum spunea Attila, fotografii la astfel de competiții sunt observatori, ei nu trebuie să modifice cu nimic demersul lucrurilor.

Foarte corect spus! 🙂 Folosindu-se de acest setup au fotografiat toată proba din acea seară, iar rezultatele sunt pe măsură! Întrebându-i dacă mai sunt și alți fotografi care au început să folosească această metodă ne-au răspuns că da și că, spre exemplu, în acel viraj erau 11 bliț-uri puse în total!

Totodată ne-au spus că deși ei sunt acolo într-o continuă concurență (toți fotografii între ei) – „mâncăm același noroi și bem aceeași ploaie” – se ajută unii pe alții și formează o mare echipă extrem de unită! 🙂

Haideți să vedem fotografiile! Pe Attila și Elod îi puteți urmări pe contul lor de Facebook sau pe site-ul Rally Photo.

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

1 Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bună!

Îți mulțumim că ai fost alături de noi până acum! Te anunțăm că proiectul Blog de fotografie se oprește aici.

Conținutul actualizat îl vei putea găsi pe www.dragosasaftei.ro, în secțiunea Blog de fotografie. Dacă ai întrebări legate de fotografie, le poți adresa aici.

Pe curând!

Dragoș Asaftei