LOADING

Type to search

50 de fotografii din Amsterdam realizate cu Canon 6D și 40mm f/2.8

dragosasaftei 7 years ago

Vă spuneam zilele trecute că noul Canon 6D a ajuns la ochii noștri pentru testare alături de obiectivul 40mm f/2.8, un obiectiv extrem de mic care contribuie la realizarea unui kit potrivit pentru călătorii. Ați văzut primele fotografii pe care le-am realizat cu acest kit, nu? E vorba de cele 25 de fotografii de pe canalele din Amsterdam.

De această dată vă vom arăta 50 de fotografii pe care le-am realizat în cele trei zile pe care le-am petrecut în Amsterdam. Călătoria de trei zile în Amsterdam a fost câștigată în urma unui concurs organizat de KLM România. Ne-a fost ușor să studiem comportamentul aparatului, mai ales că am fotografiat cu un singur obiectiv și nu apăreau mai multe variabile.

Despre obiectivul pancake numai de bine. E sharp întotdeauna și scoate culorile într-un mod foarte plăcut. Parcă rezoluția este puțin cam mică uneori, dar asta se observă doar la nivelul detaliilor și doar atunci când sunt mărite destul de mult.

Canon 6D s-a descurcat bine în totate situațiile în care l-am pus. Am observat că stă bine la reproducerea culorilor, mai ales în lumină naturală. În muzee, spre exemplu, în lumina diferitelor becuri, existau mici variații față de culorile originale ale tablourilor. Desigur, acest fapt e cauzat și de utilizarea balansului de alb pe modul automat, însă tocmai acesta a fost testul. Variațiile sunt mici și insesizabile, iar pe lumină naturală, așa cum ziceam, culorile se văd excelent.

Vom reveni săptămâna viitoare cu un review complet al aparatului! Haideți să trecem acum prin cele 50 de fotografii realizate în Amsterdam.

Cadre generale – Amsterdam

 

Muzeul Național – Rijksmuseum

 

Muzeul Van Gogh

 

Grădina Zoologică Artis

 

Fotografii de stradă

 

Vondelpark

 

Marea Nordului

 

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

3 Comments

 1. Viorel 5 September 2013

  Felicitari pentru fotografii Dragos, marea lor majoritate sunt foarte reusite! 🙂
  Cat despre 6D, Canon chiar a dat lovitura cu el, cunosc multi fotografi de eveniment care l-au achizitonat si sunt foarte multumiti de el.

  Reply
  1. Dragoș Asaftei 5 September 2013

   Mulțumesc frumos! 🙂 Într-adevăr, e un D-SLR FX pe care te poți baza! Voi reveni zilele acestea cu review-ul final!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bună!

Îți mulțumim că ai fost alături de noi până acum! Te anunțăm că proiectul Blog de fotografie se oprește aici.

Conținutul actualizat îl vei putea găsi pe www.dragosasaftei.ro, în secțiunea Blog de fotografie. Dacă ai întrebări legate de fotografie, le poți adresa aici.

Pe curând!

Dragoș Asaftei