LOADING

Type to search

A avea o pasiune nu e un basm

dragosasaftei 7 years ago

Noi, oamenii, suntem definiți de lucrurile pe care le realizăm. Fie ca țin de sufletul nostru, fie că sunt fapte, fiecare dintre ele spune ceva despre noi. Problema este că. Ele nu ne definesc întrutotil, pe cand pasiunile da.

Ce e o pasiune? Pasiune poate fi orice, atât timp cât vine din și cu sufletul nostru. De ce spun asta? Poate să îți place să pescuiești, dar nu o faci din suflet. Bine, e un exemplu banal, dar potrivit. Pasiune devine atunci când peștele pe care îl prinzi îți hrănește și sufletul, nu doar stomacul.

E un lucru tare important. De multe ori auzim că o pasiune e irelevantă dacă nu îți oferă satisfacția materială. Și totuși, degeaba ai satisfacția materială dacă trăiești inconjurat de valori proprii, dar care nu te definesc.

Nu sunt povești. Sunt cuvinte despre noi, oamenii, noi cei care de multe ori ne învârtim în jurul unei pasiuni care ne definește viața. Ce trebuie să înțelegem? Faptul de a ceda în unele momente nu este deloc o soluție. Important este să găsim motivația pentru a lupta, iar apoi totul va veni de la sine.

Poate sună a “bullshit motivatinal”, dar pasiunea îți poate defini într-un mod aparte viața. Și, totodată, îți atribuie un set de valori aparte. Pentru că despre asta sunt pasiunile. Despre cum îți definesc viața și despre cum le poți asocia tu cu adevăratele calități pe care le deții.

 

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bună!

Îți mulțumim că ai fost alături de noi până acum! Te anunțăm că proiectul Blog de fotografie se oprește aici.

Conținutul actualizat îl vei putea găsi pe www.dragosasaftei.ro, în secțiunea Blog de fotografie. Dacă ai întrebări legate de fotografie, le poți adresa aici.

Pe curând!

Dragoș Asaftei