Adăugat pe 1 aprilie 2013 de Dragoș Asaftei in Știri
 
 

A fost lansat primul obiectiv pliabil în proporție de 80%

A fost lansat primul obiectiv pliabil în proporție de 80%
A fost lansat primul obiectiv pliabil în proporție de 80%

Ne-a fost greu să credem ceea ce urmează să vă prezentă. Încă ne mirăm de direcția pe care a luat-o lumea fotografiei în ultimul timp. O fi din cauza că se pune accentul pe obținerea unui echipament foto cât mai mic și cât mai compact? O fi din cauza tendinței setate de noile mirrorless-uri? Nu putem ști. Ce știm cert este că producătorii foto abordează noi metode.

Un inginer al unei fabrici de obiective din Japonia a realizat câteva fotografii unei noi serii de obiective care tocmai se pregătește să intre pe piață. Numele producătorului nu este încă aflat. Să fie Nikon? Să fie Canon? Să fie Sony? Să fie un nou brand? Din nou, nu știm. Dar ce au reușit să facă prin introducerea unei noi tehnologii?

Practic, de acum înainte, chiar și obiectivele fixe vor fi pliabile/retractabile, ba chiar în proporție de 80%. În sensul că inelul de focalizare și alte zone de control vor putea fi retrase una într-alta. Avem mai jos ca exemplu un obiectiv all-around. Pe lângă faptul că el e deja la dimensiunea minimă (din momentul actual), prin noua tehnologie el se va putea face mult mai mic, ajungând să aibă doar 20% din dimensiunea maximă.

E un concept revoluționar care cu siguranță va atrage cu sine o mare vâlvă. Să vedem acum dacă va fi afectată și calitatea imaginii. Așteptăm primele modele lansate pentru o serie de teste. Oare cum ar arăta un teleobiectiv de 600mm cu 80% mai mic?

A fost lansat primul obiectiv pliabil în proporție de 80%



Îți trimitem săptămânal cele mai bune fotografii publicate pe BlogDeFotografie.ro

Dragoș Asaftei

 
Avatar of Dragoș Asaftei
Surprind de peste patru ani clipe prin fotografii și le asociez cu cuvinte creând povești. Am scris cărțile ”Primii 10 pași în fotografia digitală” și ”Primii 10 pași în fotografia de produs”, transpunând ideile esențiale într-un limbaj accesibil tuturor.