LOADING

Type to search

Portretul României publicat în Time

dragosasaftei 7 years ago

În ultimii doi ani fotograful Tamas Dezso, un fotograf în vârstă de 35 de ani și care locuiește în Budapeste, a urmărit diverse zone din România, cu scopul de a realiza un fotoreportaj care să scoată în evidență tranziția țării de la perioada comunismului la cea care a venit imediat după, cea în care trăim.

A denumit tot acest proiect „Untouched: A portrait of Romania”. A mai folosit cuvântul untouched pentru a descrie tot ce a găsit în țara noastră. Și a ales acest cuvânt pentru că totul i s-a părut, într-o oarecare măsură, necontaminat. Spune că a găsit oameni sinceri și naturali, oameni cu care a putut stabili o anumită legătură pentru a-i fotografia. Acesta a fost motivul pentru care s-a întors de mai multe ori în România.

În cele din urmă a realizat un proiect extrem de frumos care prezintă portretul României într-un mod extrem de expresiv. Indiferent că recunoaștem sau nu, în fotografiile sale sunt surprinse câteva dintre valorile noastre, valori de care ar trebui să fim mândri. Sau măcar să le recunoaștem.

Oare de ce nu vedem mai multe astfel de fotoreportaje? Oare de ce nu ne încumetăm chiar noi să le facem? N-ar trebui să ne fie rușine cu asta. 🙂

Puteți vedea toate fotografiile în articol de pe Lightbox: Time, o rubrică celebră care adună cele mai expresive povești transmise prin fotgografii.

A portrait of Romania

A portrait of Romania

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

2 Comments

  1. Abbys 6 October 2013

    Frumoase imaginile surprinse…….reprezentative unele dintre ele pot spune.Eu pot sa va propun un proiect plecat de la acesta prezentat de dumneavoastra aici.Comunitatea fotografica de pe acest blog sa fie “fotograful care realizeaza portretul Romaniei,romanului de azi sau de ieri”.La ce ma gandesc!!!!!! Simplu:membrii acestui blog trimit fotografii(realizate de ei) reprezentative cu locuri,oameni sau orice altceva ce ar putea avea convergenta cu tema noastra.Asa am putea realiza un portret unic al unui neam realizat de o multitudine de fotografi dar care au un punct comun: dragostea pentru fotografie……blogul de fotografie!!!!! Ce spuneti domnule Dragos !!! Astept cu nerabdare impresii cu privire la propunerea mea.Cu deosebit respect Abbys.

    Reply
    1. Dragoș Asaftei 6 October 2013

      E o idee pe care o vom lua în considerare! Mulțumim frumos! 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bună!

Îți mulțumim că ai fost alături de noi până acum! Te anunțăm că proiectul Blog de fotografie se oprește aici.

Conținutul actualizat îl vei putea găsi pe www.dragosasaftei.ro, în secțiunea Blog de fotografie. Dacă ai întrebări legate de fotografie, le poți adresa aici.

Pe curând!

Dragoș Asaftei