LOADING

Type to search

Albumul Interludii: Povestea prin fotografii a Festivalului Internațional George Enescu

dragosasaftei 6 years ago

Astăzi fotograful Cornel Brad lansează la F64 în cadrul prezentării propriului portofoliu albumul Interludii. Cuprinzând 70 de portrete realizare soliștilor, dirijorilor, instrumentiștilor și dansatorilor care au luat parte la Festivalul Internațional George Enescu din 2013 (aflat atunci la cea de-a XXI-a ediție), albumul surprinde cum emoția și arta iau naștere prin muzică.

Prefața albumului Interludii este semnată de Alexandru Tomescu, violonist profesionist și fotograf amator. El a caracterizat acest volum drept „albumul unei relații directe între muzicieni și fotograf“. „Interludii“ este compus din aproximativ 170 de pagini, la dimensiunea de 23×28 cm, este legat și finisat printr-o tehnică de artizanat, astfel încât să respecte imaginea clasică a fotografiilor. Albumul va avea un format bilingv și va fi disponibil și în variantă electronică.

Prețul acestuia este de 189,99 lei și este deja disponibil la precomandă. Mai multe detalii găsiți aici: Interludii în cheie fotografică – album de artă fotografică semnat de Cornel Brad. Fotografia pe care o vedeți sus, dar și cea de mai jos se regăsesc în cuprinsul albumului.

„Este extraordinar să fotografiez muzicieni pentru că ei par a fi simpli oameni, însă au puterea de a face instant camera de fotografiat proiector de vise, creuzet de timp si arhivă de sentimente“, a descris Cornel Brad experiența din timpul Festivalului George Enescu. „Am fotografiat oameni în culisele festivalului, în timpul repetițiilor, al pauzelor, al sfârșiturilor de concerte, între părțile muzicale. Am fotografiat oameni în spațiile în care sunetele se pregătesc să devină muzică și muzica își confirmă în parte succesul. Am fotografiat «între» și «în», și explic astfel titlul cărții, acolo unde lumina măsurată în lucsi nu mai contează, unde timpul este continuu valorizat, memorat, ritmat și tonat, unde șuvoiul de artiști e urmat de valul de spectatori pasionați. Acolo, în anticamerele revenirii la viața zgomotului pământesc“, a mai continuat fotograful.

Interludii de Cornel Brad

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bună!

Îți mulțumim că ai fost alături de noi până acum! Te anunțăm că proiectul Blog de fotografie se oprește aici.

Conținutul actualizat îl vei putea găsi pe www.dragosasaftei.ro, în secțiunea Blog de fotografie. Dacă ai întrebări legate de fotografie, le poți adresa aici.

Pe curând!

Dragoș Asaftei