LOADING

Type to search

Alexandra Pașca la „Art&Fashion – Industry of beauty” din Londa cu proiectul foto „Noir Haute Couture”

dragosasaftei 6 years ago

Încheiem săptămâna cu o vesete bună și care ne poate motiva. Pe 15 februarie are loc în Londra, la East Wintergarden, primul și singurul festival de modă și artă menit să aducă România frumoasă în ochii publicului internațional, „Art&Fashion – Industry of beauty”. Evenimentul e organizat de Daniela Vițelaru, fondatorul revistei „România în contact” și implică un grup de tineri artiști români care aduc în față o serie de proiecte pline de mesaj.

Unul dintre ele este al Alexandrei Pașca. Denumit „Noir Haute Couture”, proiectul reprezintă femeia „în forma sa naturală, nud. Este un suport pentru gândurile care se află în interior, pentru toate trăirile și senzațiile care ies la suprafață pe piele. Pielea este granița dintre exteriorul nostru și interior. Cuvintele alcătuiesc un accesoriu vestimentar, ele se lipesc și, înșiruindu-se, iau forme de haine pe părțile corpului care sunt mai predispuse spre a lua contact cu exteriorul.”

E o idee care devine cu atât mai atractivă și mai interesantă cu cât observi că poate avea mai multe înțelesuri în funcție de perspectiva pe care o privești. Iar asocierea cuvintelor cu hainele menite să fie bariera dintre noi și cei din jurul nostru este una dintre ele.

Felicitări, Alexandra, pentru idee și realizare! Dar asta nu e tot. Alexandra mai merge la Londra cu încă un proiect, „Fashionable Motherhood”. De această dată este un proiect bazat pe cealaltă mare pasiune a Alexandrei, ilsutrând valoarea femeii ca mamă printr-o serie de picturi. Puteți vedea pe site-ul Alexandrei toată seria de picturi.

O altă veste bună este că se mai pregătește o ediție a aceluiași eveniment pentru luna septembrie a acestui an. Așa că dacă aveți astfel de proiecte foto în plan e bine de știut că există posibilitatea de expunere peste hotare. Important e să ai ideea și să muncești cât de mult poți ca să o pui în practică. Așa cum a făcut și Alexandra. Iar rezultatele proiectului „Noir Haute Couture” le puteți vedea în următoarea serie de 9 fotografii. 

Felicitări AME design și BeldiTours pentru susținerea Alexandrei în acest proiect!

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

3 Comments

 1. Cristian 9 February 2015

  frumoase fotografii, felicitari!

  Reply
 2. Florin 15 April 2016

  Nice!

  Reply
 3. AlexO 3 December 2016

  Ca regula simplitatea subiectului fotografiat ii confera fotografiei un farmec aparte. Nu fac exceptie nici fotografiile de moda, in care subiectul este cu atat mai fascinant cu cit este imbracat mai simplu. La limita fascinatia tinde spre maxim atunci cand numarul de piese vestimentare purtate de fotomodel tinde spre zero :).
  La final, pe un ton mai serios vorbind, fotografiile sunt intr-adevar frumoase!

  Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bună!

Îți mulțumim că ai fost alături de noi până acum! Te anunțăm că proiectul Blog de fotografie se oprește aici.

Conținutul actualizat îl vei putea găsi pe www.dragosasaftei.ro, în secțiunea Blog de fotografie. Dacă ai întrebări legate de fotografie, le poți adresa aici.

Pe curând!

Dragoș Asaftei