LOADING

Type to search

Amazon oferă spațiu nelimitat de stocare a fotografiilor în cloud pentru doar 12$/an

dragosasaftei 5 years ago

Cu 2$ pe lună ai 100GB spațiu de stocare în cloud pe Google Drive. Cu 10 euro pe lună ai 1TB spațiu de stocare pe Dropbox. Cu 4 euro pe lună 200GB spațiu de stocare pe OneDrive. Cam acestea sunt prețurile în momentul de față pentru diverse variante de abonament pentru stocarea în cloud. Accesibile toate și extrem de utile în multe situații, mai ales atunci când lucrezi cu fișiere de care nu știi niciodată când ai nevoie.

Eu folosesc Google Drive de mai bine de un an și am abonamentul care-mi oferă 100GB spațiu. La început spuneam că n-am să umplu spațiul prea repede, dar acum mă gândesc să fac un upgrade abonamentului. Cert e că aici am stocate toate informațiile și fotografiile de care s-ar putea să am nevoie la un moment dat când sunt plecat și nu am acces la laptop. E suficient să-mi fie utile o dată sau de câteva ori în situații importante și sunt mulțumit de eficiența sistemului.

Plus că e o variantă bună prin care le poți oferi clienților stocare prelungită a fotografiilor. Iar cei de la Amazon s-au gândit să vină în ajutorul nostru, al pasionaților de fotografie, oferind acest spațiu de care vorbim la un preț mai bun.

Cu 12 dolari pe an ai spațiu de stocare nelimitat pentru fotografii. Practic îți poți face un server online unde să stochezi fotografiile clienților, să le dai link-uri personalizate către ele și să eviți folosirea unui alt serviciu. Și ăsta-i un detaliu extrem de important care s-ar putea să conteze pentru mulți dintre cei care vă caută.

Iar dacă aveți nevoie de spațiu nelimitat și pentru alte fișiere trebuie să plătiți un abonament de 60 de dolari pe an. Avantajos oricum ar fi, nu? Detalii despre abonamente puteți găsi pe Amazon Cloud Drive. Ba chiar aveți și trei luni de testare gratuită a sistemului. De ținut minte! 🙂

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

14 Comments

 1. Vlad Ilaş 26 March 2015

  Foarte tare! E o ofertă pe care n-o poţi refuza :))
  Şi recunoaşte fişierele RAW ca fotografii, cel puţin pentru aparatul meu 😀 ( http://www.amazon.com/gp/help/customer/display.html?nodeId=201649930 )

  E absolut minunat, pot să-mi încarc acolo toate fotografiile, inclusiv RAW, şi-apoi n-o să mă mai doară capul. Simt că pot să dau o bere pentru asta, Dragoş :))

  Reply
  1. Dragoș Asaftei 27 March 2015

   Să-l folosești cu spor! 😀

   1. Vlad Ilaş 27 March 2015

    Mulţumesc frumos, deja am început upload-ul :))
    Dar are un minus destul de mare, viteza de upload se plimbă între 2-4 Mbit/s pentru pozele mele vechi, din 2002-2004.
    Să vedem cum se comportă când voi ajunge şi la RAW-uri. Oricum, în 2-3 săptămâni tot le urc eu pe toate :))

    1. Dragoș Asaftei 27 March 2015

     Grijă doar să ai și o variantă de back-up. Bune serviciile în cloud, dar e util și-un back-up fizic. 🙂

     Foarte bună viteza de upload în schimb!

 2. Claudiu C. 27 March 2015

  Eu chiar ma gandeam sa platesc $10 pe luna la Google pentru 1TB, asa ca ma bucur foarte mult ca s-a lansat serviciul asta.

  As fi curios sa aflu cat inseamna de fapt unlimited. Adica eu sigur nu voi atinge niciodata o limita, dar sunt convins ca daca incarci 10-20TB nu va mai fii unlimited.

  Reply
  1. Dragoș Asaftei 27 March 2015

   Probabil că o să apară la un moment dat mesaje care să te îndemne să faci upgrade la un alt tip de cont dacă ai stocate foarte multe date. Oricum, 10TB înseamnă mult și nu-s chiar așa ușor de umplut. Până atunci nu putem decât să ne bucurăm de spațiu. 😀

 3. florinake 27 March 2015

  Citeste Termeni si Conditii. Nu se adresează fotografilor care vor sa folosească serviciul asa cum ai dat tu exemplu: Cu linkuri pt clienti, etc

  Reply
 4. Vlad Ilaş 27 March 2015

  Hmm, ciudat. Am încărcat 6,5GB de poze şi 5GB de fişiere video care erau şi ele printre foldere, iar acum nu mă mai lasă să uploadez nici poze jpg, poate nu le recunoaşte drept poze, n-am idee.
  Cred că am să mă plâng la suportul lor :))

  Reply
 5. florinake 27 March 2015

  Revin cu citat

  You may not use the Service to store, transfer or distribute content of or on behalf of third parties, to operate your own file storage application or service, to operate a photography business or other commercial service

  Reply
  1. Dragoș Asaftei 27 March 2015

   Bine de știut, probabil că e una dintre condițiile cheie ale ofertei. Mulțumim!

 6. Florinake 27 March 2015

  Mai are unele limitari din pacate. Nu poti face SHARE decat fisier cu fisier. Nici vorba de foldere sau macar mai multe fotografii odata.
  Eu il voi folosi doar ca backup suplimentar. Nu pentru a share-ui poze. Am inceput aseara sa fac upload. Merge destul de repede.

  Reply
  1. Dragoș Asaftei 27 March 2015

   Google Drive, în schimb, e super util pentru treaba asta. Eu îl folosesc așa de mai bine de un an fără probleme. Avantajul lui Amazon ar fi fost spațiul generos. Rămâne de văzut însă care vor fi reacțiile lor pe termen lung. 🙂

   1. Florinake 27 March 2015

    E clar ca exista alte servicii de stocare in cloud mai complete. Eu sunt multumit totusi. Chiar stateam cu emotii ca imi poate “pica” hard-disk-ul extern pe care tin pozele. Si pana stang bani de un NAS cu RAID-1 si alte minuni, ca sa le pot stoca in siguranta, e foarte bun serviciul asta. Il voi folosi doar ca sa dorm linistit 🙂
    P.S. nu sunt fotograf profesionist, deci nu am clienti… dar fotografiile de familie sunt foarte importante.

    1. Dragoș Asaftei 27 March 2015

     Total de acord! Să îl folosești cu mult spor! 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bună!

Îți mulțumim că ai fost alături de noi până acum! Te anunțăm că proiectul Blog de fotografie se oprește aici.

Conținutul actualizat îl vei putea găsi pe www.dragosasaftei.ro, în secțiunea Blog de fotografie. Dacă ai întrebări legate de fotografie, le poți adresa aici.

Pe curând!

Dragoș Asaftei