LOADING

Type to search

Au fost decernate premiile World Press Photo

dragosasaftei 8 years ago

Cele mai bune fotografii dintre cele mai bune înscrise la competiția World Press Photo au fost premiate ieri după-masă. În cadrul competiției internaționale au participat 5,666 fotografi din 124 de țări fiind înscrise peste 120.000 de fotografii.

Competiția este dedicată fotoreporterilor, accentul punându-se pe povești surprinse în situații delicate din diverse regiuni ale globului. Veți vedea că majoritatea fotografiilor premiate prezintă scene de luptă, de război, de atacuri mafiote și așa mai departe. Noi vă vom prezenta cinci dintre fotografiile premiate. Puteți să le vedeți pe toate pe pagina oficială a premiilor, World Press Photo Awards.

Fotografia anului – Fotograful Paul Hansen – Înmormântare în Gaza

Doi frați, unul de doi ani, iar altul mai mare, au fost uciși în casa lor în urmă ce o rachetă israeliană a lovit casa în care se aflau.

Premiile World Press Photo - Fotografia anului

Premiul I – La fața locului – Fotograful Bernat Armangue

Fotografiile din această serie prezintă atacurile și ostilitățile dintre Palestina și Israel în luna noiembrie a anului care tocmai a trecut.

Premiile World Press Photo - Premiul I - Fotoreportaj la fața locului

Premiul I – Știri generale – Fotograful Rodrigo Abd

Fotografia o surprinde pe Aida rănită și plângând după ce armata Siriană i-a distrus casa. În cadrul atacului cei doi fii ai săi și soțul ei au fost răniți mortal.

Premiile World Press Photo - Premiul I - Știre generală

Premiul I – Fotoreportaj la fața locului – Fotograful Alessio Romenzi

Fotografiile din acest fotoreportaj surprind atacurile Republicii Arabe Siriene care au început în martie 2011 și care continuă să afecteze un număr mare de oameni.

Premiile World Press Photo - Premiul I - Fotoreportaj - Știre generală

Premiul I – Probleme contemporane – Fotograful Micah Albert

Fotografia surprinde o situație care se adaptează oarecum lumii în care trăim acum. Luând o pauză, o femeie care strângea gunoaiele, își dorește să aibă mai mult timp pentru a se uita și a citi cărțile care se află în jurul ei.

Premiile World Press Photo - Premiul I - Probleme contemporane

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

2 Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bună!

Îți mulțumim că ai fost alături de noi până acum! Te anunțăm că proiectul Blog de fotografie se oprește aici.

Conținutul actualizat îl vei putea găsi pe www.dragosasaftei.ro, în secțiunea Blog de fotografie. Dacă ai întrebări legate de fotografie, le poți adresa aici.

Pe curând!

Dragoș Asaftei