LOADING

Type to search

Auraș Mihaiu câștigă Romanian National Award la Sony World Photo 2015

dragosasaftei 6 years ago

În urmă cu câteva momente au fost anunțați câștigătorii fiecărei țări înscrise la Sony World Photography Awards 2015.  În acest an peste 177.000 de fotografii s-au înscris în total în această competiție. Ar fi interesant să aflăm și câte imagini au fost trimise din România. Lista celor mai bune fotografii, intrate în finală, a fost anunțată acum câteva sătpămâni, pe 24 februarie, urmând ca în curând să aflăm și câștigătorii fiecărei categorii.

Dar până atunci avem vestea de care vă spuneam la începutul articolului. Organizatorii au ales cele mai bune trei fotografii înscrise de fiecare țară la categoria Open, câștigătorul primului loc fiind premiat cu un aparat foto mirrorless Sony A7. 54 de astfel de premii sunt date, câte unul pentru fiecare dintre cele 54 de țări înscrise în competiție.

Cea mai bună fotografie trimisă din România îi aparține lui Auraș Mihaiu

Fotografia a fost înscrisă de Auraș Mihaiu a fost aleasă drept cea mai bună dintre cele înscrise de români la categoriile Open ale competiției. Fotografia descrie, așa cum zice Auraș, „Moment surprins la stână când proprietarii își caută animalele pentru a le pregăti de iernat. După coborârea de la munte, stăpanul de stână înapoiază fiecărui proprietar efectivele și definitivează înțelegerea.

Imaginea înscrisă de Auraș va fi expusă în Londra, la Somerset House, în cadrul vernisajului dedicat evenimentului din perioada 24 aprilie – 10 mai 2015.

Auraș Mihaiu este un tânăr fotograf din județul Buzău, fiind în prezent student la Marketing în cadrul Universității Transilvania. Îl puteți urmări pe pagina sa de Facebook, Leytto Photography, sau pe site-ul personal, auraș.mihaiu.ro. Felicitări, Auraș!

Fotografia este făcută la sfârștiul lunii Septembrie 2013 în cadrul unui workshop cu Sorin Onișor din județul Buzău, mai exact în satul Mușcelul Cărămănesc, comuna Colți. După ce am surprins răsăritul, Sorin a dat prin stație să venim după deal ca să vedem ceva frumos și a fost splendid, ne uitam ca la spectacol. Am ales fotografia aceasta pentru că e mai aproape de sufletul meu și are o încărcătură specială. Se pare că am avut intuiție bună.”, ne povestește Auraș.

Auras Mihaiu, Winner, Romania, National Award, 2015 Sony World Photography Awards

Următoarele două locuri fruntașe ale celor mai bune fotografii înscrise de români la categoria Open aparțin, în ordinea clasamentului, fotografilor Ionuț Hrenciuc (locul al II-lea)Luiza Boldeanu și Tina Obreja (locul al III-lea). Felicitări!

Locul al II-lea – Fotografia realizată de Ionuț Hrenciuc

Ionut Hrenciuc, 2nd place, Romania, National Award, 2015 Sony World Photography Awards

Locul al III-lea – Fotografia realizată de Luiza Boldeanu și Tina Obreja

Part of Identities project

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

8 Comments

 1. Claudiu C. 17 March 2015

  Imi place foarte mult fotografia la stana. Il felicit pe Mihai pentru o executie foarte buna, dar si pentru ca a introdus-o in concurs. Prea multi oameni nu se inscriu la astfel de concursuri de frica.

  Reply
  1. Dragoș Asaftei 17 March 2015

   Sau din greutatea de-a alege fotografiile cele mai bune. Probabil asta-i provocarea cea mai mare la un astfel de concurs. 🙂

 2. Romania Se Amuza 18 March 2015

  Felicitari Auras, ai surprins un peisaj minunat dintr-o zona frumoasa

  Reply
 3. Calin 19 March 2015

  Felicitari! iata ca se poate!
  Cum spunea un antevorbitor, pacat ca nu se inscrie mai multa lume la astfel de concursuri!

  Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bună!

Îți mulțumim că ai fost alături de noi până acum! Te anunțăm că proiectul Blog de fotografie se oprește aici.

Conținutul actualizat îl vei putea găsi pe www.dragosasaftei.ro, în secțiunea Blog de fotografie. Dacă ai întrebări legate de fotografie, le poți adresa aici.

Pe curând!

Dragoș Asaftei