Adăugat pe 10 mai 2013 de Dragoș Asaftei in Evenimente
 
 

Brașovul atunci și acum într-o expoziție foto interesantă

Brașovul atunci și acum - Expoziție foto
Brașovul atunci și acum - Expoziție foto

La începutul acestui an urmăream pe Facebook cu echipa Social Media Brașov a găsit câteva fotografii vechi cu orașul de la poalele Tâmpei și se pregătea să le reproducă într-o variantă actuală, urmând ca mai apoi să le îmbine, una câte una. Eram convinși de faptul că rezultatul va fi unul aparte. Și așa și este.

Astăzi am aflat că în perioada 18-19 mai, în Piața Sfatului, va avea loc o expoziție în aer liber, în cadrul căreia veți putea vedea fotografiile de care vă povesteam, veți putea vedea contrastul dintre Brașovul de atunci și cel de acum. E interesant să vezi cum s-au schimbat lucrurile de-a lungul timpului, cum era locul pe care îl știi tu, doar că în urmă cu câțiva zeci de ani.

Ar fi interesant un astfel de proiect în toate orașele din țară. Felicitări echipei pentru rezultate! Nu e un lucru ușor. Știm cât de greu e să reproduci aceeași perspectivă de două ori. E greu să o reproduci chiar dacă știi și aparatura cu care a fost realizată. Dar ei n-au avut această informație. Acesta e dezavantajul fotografiilor developate, ele nu păstrează EXIF-ul. :-) Lăsând gluma la o parte, rezultatele sunt tare plăcute!

Așadar, haideți la expoziție! Până atunci, ca să vă stârnim curiozitatea, uitați cum arată câteva dintre fotografiile expuse! :)

Brașovul atunci și acum - Expoziție foto

Brașovul atunci și acum - Expoziție foto

 

Brașovul atunci și acum - Expoziție fotoÎți trimitem săptămânal cele mai bune fotografii publicate pe BlogDeFotografie.ro

Dragoș Asaftei

 
Avatar of Dragoș Asaftei
Surprind de peste patru ani clipe prin fotografii și le asociez cu cuvinte creând povești. Am scris cărțile ”Primii 10 pași în fotografia digitală” și ”Primii 10 pași în fotografia de produs”, transpunând ideile esențiale într-un limbaj accesibil tuturor.